Elena iubeşte muzica populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Cazacu
Elena Cazacu

Elena Cazacu (foto) este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Generală din Sîrbi, Botoşani, şi face parte din ansamblul folcloric „Hora". Modelul ei a fost dintotdeauna Daniela Condurache. „Consider că ea reprezintă autentic zona noastră folclorică", spune fata.

După un an de repetiţii, Elena a participat prima dată la o competiţie din Tecuci, destinată cântăreţilor de muzică populară. Calităţile vocale au fost remarcate de juriul competiţiei, care i-a oferit premiul I. Au urmat apoi alte disctincţii la Festivalul concurs de folclor de la Bistriţa Năsăud, Festivalul naţional de muzică populară „Mugurelul" din Dorohoi, Festivalul concurs de interpretare a cântecului popular „Moştenire din bătrâni", de la Vorona, şi multe altele.

„Anul acesta, am obţinut premiul I la Concursul naţional de interpretare a cântecului popular «Rapsodia Românească» de la Bucureşti. A fost cel mai important moment pentru mine", spune fata. „Visul meu este să ajung o mare interpretă de muzică populară ca să duc mai departe frumuseţea cântecului popular moldovenesc", conchide Elena.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite