Diferenţe între notele de la oraş şi cele de la ţară la testele naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele de la testele naţionale de limba română, susţinute de elevii de clasa a VIII-a la 4 mai, arată o schimbare în privinţa notelor.

20 % din concurenţi au obţinut nota 8, alţi 20 % au luat nota 9 şi doar 3,48 % au luat note de 10, cele mai multe note de 10 au fost luate de elevii din judeţul Galaţi. 13% dintre candidaţi au luat note sub nota 5, iar alţi 13% au luat note peste 5.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, se declară mulţumit de rezultate. El remarcă totuşi diferenţa dintre promovabilitatea în mediul rural şi urban.

„Se menţine un decalaj", se plânge ministrul. Astfel, 65% din elevii din rural au note sub 5, în timp ce în urban poderea celor care nu au promovat este de 35% din totalul celor prezenţi. De asemenea, 55% dintre elevii din urban au note peste 5, în timp ce doar 45% dintre cei din rural au astfel de rezultate.

În total, la nivel naţional, proba a fost susţinută de aproape 200.000 de candidaţi, adică 97% din total. Fruntaşe la prezenţă au fost judeţele: Alba, Ilfov, Cluj, cu peste 98%.

Rezultatele de la testele de matematică, pe care elevii le-au susţinut la 12 mai, se vor da săptămâna aceasta.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite