Cursuri alternative în şcolile care au început mai târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bucureşti, la şcoala 310, din cartierul Militari, elevii au intrat la clasă joi, 16 septembrie. Anterior, copiii au fost conduşi de învăţători şi diriginţi în excursii prin Bucureşti, la Grădina Botanică sau în muzeele oraşului.

Întârzierea reluării cursu­rilor se explică aici prin lucrările de reparaţii care nu au fost finalizate la timp. Firmele de construcţii susţin că amânările au fost cauzate de întârzieri în plăţi, care au făcut ca în unele cazuri să rămână fără materiale.

În replică, Primăria Capitalei susţine că plăţile către firma de construcţie Roza, care a câştigat licitaţia de la Şcoala 310, sunt la zi. Termenul de finalizare pentru întreaga şcoală este 4 martie, anul viitor, iar lucrările sunt în grafic, potrivit oficialilor.

Primarul Sorin Oprescu a anunţat de altfel, la începutul anului şcolar, că 44 dintre şcolile BEI au fost finalizate în această vară. "Am reuşit să începem acest an şcolar cu 44 de unităţi şcolare finalizate, la 15 dintre acestea fiind necesare finalizarea lucrărilor la sălile de sport sau la anexe", a spus primarul general.

Şcoala 310 este inclusă în programul Băncii Europene de Investiţii, alături de alte 80 de instituţii bucureştene. Mai multe dintre aceste şcoli au lucrările blocate, iar pentru unele dintre ele, precum Şcoala nr. 3 de Muzică şi Arte Plastice, situată pe Str. Ştirbei Vodă, licitaţia va fi reluată după ce lucrările au fost abandonate din 2007. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite