Cărţi, dulciuri şi jucării pentru copiii săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii de la școala din Holbav Deal au organizat o serbare de Crăciun în care au cântat colinde și au recitat poezii
Copiii de la școala din Holbav Deal au organizat o serbare de Crăciun în care au cântat colinde și au recitat poezii

Fundaţia „Dinu Patriciu“ le-a făcut un cadou neaşteptat copiilor din localitatea Holbav Deal, Braşov. Pentru copiii din localitatea Holbav Deal, Crăciunul de anul acesta va fi unul încărcat de cadouri şi de bucurie.

Îmbrăcaţi în straie populare, elevii din localitatea Holbav Deal l-au aşteptat pe Moş Crăciun cântând colinde şi poezii, iar cadourile nu au întârziat să apară. Fundaţia „Dinu Patriciu" le-a adus în dar dulciuri, jucării şi peste 150 de cărţi pentru copii din partea Adevarul Holding. Majoritatea caselor din Holbav Deal sunt situate în zone fără electricitate, iar copiii încă îşi fac temele la lumina lămpii. Cărţile pe care le-au primit în cadou la serbarea de la şcoală se vor se vor alătura celor pe care le au acasă şi peste care probabil vor curge picături de ceară de la lumânările ce vor fi arse până la Anul Nou. Mulţi dintre aceşti copii parcurg drumuri abrupte şi noroioase peste dealuri ca să poată ajunge la şcoală în fiecare zi.

Moş Crăciun pentru o zi

Fundaţia „Dinu Patriciu" a contribuit la reabilitarea singurei unităţi de învăţământ din sat prin programul „Educaţia Merită", sprijinindu-i în acelaşi timp pe copii să nu abandoneze şcoala. Cadourile care le-au fost dăruite au fost achiziţionate cu fondurile colectate în urma proiectului „Fii Moş Crăciun pentru un copil sărac". Fundaţia „Dinu Patriciu" a iniţiat acest proiect în perioada 2-13 decembrie 2010 cu scopul de a oferi unui număr cât mai mare de copii un prilej de bucurie în acest sfârşit de an.

Proiectul „Fii Moş Crăciun pentru un copil sărac" a beneficiat de sprijinul bursierilor fundaţiei care s-au implicat în activităţi artistice ce au presupus confecţionarea unor obiecte cu tema Crăciunului. Aceste obiecte au fost ulterior prezentate public şi expuse online pe siteul www.sponsorizeazauncopil.ro în vederea atragerii unor donaţii, în schimbul creaţiilor realizate de către tinerii bursieri. Dulciurile şi jucăriile au fost distribuite către 120 de copii, preşcolari şi elevi din Holbav Deal şi copiii fără sponsor din programul „Sponsorizează un copil".   

275.000 de euro strânși la licitaţie

Asociaţia Română pentru Educaţia Tinerilor şi Asociaţia Invictus, prin programul „Susţin Educaţia", îşi propune să ajute peste 3.000 de elevi să înveţe mai bine. Oricine se poate alătura campaniei şi poate face o donaţie. Asociaţia a strâns deja în Bucureşti aproximativ 10.000 de cărţi pentru elevii celor 34 de dascăli din mediul rural, care vor să-şi îmbunătăţească lecţiile. Cei care vor să se alăture campaniei, pot afla mai multe detalii de pe www.sustineducatia.ro. Într‑o altă iniţiativă caritabilă au fost strânşi aproape 275.000 de euro pentru copiii defavorizaţi. Organizaţia „Salvaţi Copiii" a reuşit să colecteze suma de bani prin evenimentul Festivalul Brazilor de Crăciun. 19 designeri şi elevii de la Mark Twain International School, Şcoala Europeană şi copiii de la Salvaţi Copiii au realizat modele originale de brazi de Crăciun, care au fost apoi licitate. Evenimentul, aflat deja la a zecea ediţie, aduce fonduri pentru copiii din cele 43 de centre socio-educaţionale ale organizaţiei, aflaţi în situaţie de risc educaţional.

Revedere în scop caritabil

10 tineri din Bucureşti, foşti colegi de gimnaziu, s-au regăsit după 12 ani, pe reţeaua de socializare Facebook şi au hotărât să marcheze întâlnirea strângând cadouri pentru copiii din două case sociale „Floare de Colţ" şi „Înger Alb". Lor li s-a alăturat şi gimnastul Marian Drăgulescu.

Cei care doresc de asemenea să doneze bani, jucării sau haine pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani, pot scrie echipei, la adresa salvatispiridusii2010@yahoo.com. „Avem şi un punct de colectare la Colegiul Naţional  Dimitrie  Cantemir din Bucureşti, unde oamenii pot lăsa  bunuri", explică Gabriel Cristea, unul dintre iniţiatori. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite