Campionul din curtea şcolii: Miruna vrea centura neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miruna Tănasie
Miruna Tănasie

Miruna Tănasie (foto) este elevă în clasa a VIII-a, la Şcoala Generală nr. 25 din Braşov. Pentru că era atletică de mică, fata a făcut cursuride gimnastică ritmică de la trei ani, iar la numai şase ani s-a apucat de karate.

„Am ales acest sport pentru că este unul al minţii şi nu al violenţei, aşa cum crede toată lumea. Am învăţat să mă stăpânesc şi să anticipez mişcările adversarului", mărturiseşte Miruna.

Eleva practică artele marţiale de aproape opt ani, iar până acum a reuşit să se remarce la diverse concursuri de profil, organizate în ţară. Ea a obţinut, pe rând, locurile I, II şi III la probele de kumite şi kata. „În mod normal, mă antrenez de două ori pe săptămână, dar atunci când se apropie competiţiile, repet în fiecare zi", a declarat karatista.

Miruna are centura verde, iar cea mai mare dorinţă a ei este să o obţină pe cea neagră. Şi în ceea ce priveşte securitatea la şcolă, Miruna stă foarte bine.

Toţi elevii ştiu că ea practică artele marţiale şi evită să o deranjeze vreodată. Cel mai mult îi place să se lupte cu băieţii. „În confruntările cu fete mi-e milă să le lovesc", mărturiseşte Miruna. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite