Campioană mondială la karate, la 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Margaş (foto) este elevă în clasa a X-a la Colegiul Economic „Ion Ghica“ din Bacău. Fata a obţinut titlul de campioană mondială la karate în Ungaria, anul trecut, la numai 14 ani.

„În spatele acestui rezultat se află multe ore de muncă şi sacrificiu. Însă şi atunci când urci pe cea mai înaltă treaptă a podiumului senzaţia este unică", spune Andreea. Tânăra şi-a început cariera sportivă la 10 ani. „Tata m-a luat de mână şi m-a dus la karate. Îl cunoştea pe antrenorul Dănuţ Botezatu şi spera să mă prindă şi pe mine microbul acestui sport. Mi-a plăcut, chiar de la început", povesteşte eleva.

Şi antrenorii au constatat că Andeea are în sânge acest sport şi că avansează mult mai repede decât ceilalţi copii din grupă. Aşa că, deşi era începătoare, fata a intrat în focul competiţiei. „N-am să uit niciodată primul meu concurs. S-a întâmplat în 2005. Am intrat la kumite. Atunci nu am reuşit să obţin decât locul III", îşi aminteşte Andreea. Pentru că a muncit pe brânci, sportiva a adunat acasă 15 medalii şi 13 diplome. „În cinci ani, de când practic karate, nu e aşa mult!", spune, modestă, campioana.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite