Alexandru Muscalu este campion naţional la badminton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 10 ani, Alexandru Muscalu (foto) este una dintre speranţele clubului de badminton CS Berceni, având performanţe remarcabile, încă de la primul concurs la care a participat. 

Cel mai important premiu pe care l-a câştigat Alexandru a fost anul trecut, când a participat la Campionatul Naţional de Badminton, unde a ieşit pe primul loc, la categoria 11 ani. „N-am pierdut niciun meci, m-am ambiţionat să câştig şi chiar am făcut spectacol la ultimul meci. Am căzut chiar şi în genunchi, pentru a nu pierde, şi atunci toată sala m-a aplaudat. Finala a fost împotriva unui sportiv de la CS Galaţi", îşi aminteşte Alexandru.

Deoarece singura posibilitate de a juca badminton era să meargă în localitatea Berceni, unde copiii erau antrenaţi în sala de sport a şcolii generale, Alexandru făcea naveta de două ori pe săptămână, cu tatăl său şi parcurgea aproape 10 kilometri dus-întors.

„Mi s-a părut foarte greu la început, pentru că nu ştiam să joc. Dar am învăţat de la copiii de acolo şi pe urmă a început să-mi placă", mărturiseşte campionul. Prima competiţie la care a participat Alexandru a fost în anul 2008, la „Cupa Tino Ferrario", care s-a desfăşurat în incinta sălii de sport a Liceului Industrie Uşoară Teleajen, pentru a sărbători cei 20 de ani de când badmintonul este practicat în Prahova.

Băiatul are toată săptămâna ocupată şi îşi găseşte printre picături timp să se joace cu prietenii. Învaţă la Şcoala „Toma Caragiu" şi visează să ajungă sportiv de performanţă şi să fie luat de unul dintre cluburile mari din afara ţării. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite