A învăţat magie pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Petruse este elev în clasa a V-a şi are un hobby neobişnuit – iluzionismul – pentru care a studiat cu un profesor virtual. Băiatul de 12 ani din Deva visează să devină medic veterinar, dar spune că nu va renunţa niciodată la scamatorii.

Alexandru se joacă serios de-a magicianul. Una din scamatorii a pus-o în scenă chiar la şcoală, în faţa unuia dintre profesori. „I-am arătat că am mâinile complet goale, însă, când am suflat în palme, am scos la lumină o bilă", spune băiatul.

Cum a reuşit să devină iluzionist? Cu ajutorul internetului. Orele „de studiu" sunt contracost: alocaţia de elev este suficientă pentru a cumpăra un singur secret, din categoria celor ieftine. Dovada publică a prestaţiei lui Alexandru a fost Balul Boboceilor de la şcoala sa, „Andrei Şaguna".

Când  a reuşit să transforme eşarfele în bastoane şi să scoată turturele din tablouri, micul magician a primit aplauzele colegilor. Pe lângă monede şi cărţi de joc, cele mai de preţ „ajutoare" îi sunt însă animalele şi păsările sale. Are acasă o mini grădină zoologică. În încăperea pe care mama sa, Iuliana, vroia să o transforme în bucătărie de vară, Alexandru are 24 de şinşile şi tot atâtea veveriţe, patru turturele, o iguana, un leopard gecko, 10 iepuri, două broaşte, şase peşti piranha, trei pisici şi un câine.

Este un iubitor de animale şi spune că nu ar renunţa pentru nimic în lume la ele. „E mai bine să-şi petreacă timpul cu animalele şi cu magia decât să facă cine ştie ce prostii. În plus, cred că aceste lucruri îl vor responsabiliza pentru când va fi mare", a spus Gabriel, tatăl micului magician. Dragostea pentru animale l-a făcut să-şi dorească să devină medic veterinar.

Curiozitate  nepotolită

Cu bastonul magic a scos turturele din tablouri, în faţa colegilor 

Ca spectator, unicul mister pe care-l poţi dezlega în prestaţia lui Alexandru este faptul că mâinile i se mişcă cu viteza luminii. Principiul conform căruia un magician nu-şi dezvăluie niciodată  secretele este literă de lege pentru el. La fel şi pentru sora sa, care-i este asistentă la fiecare spectacol.

„Îmi aduc aminte că, într‑o zi, diriginta mi-a spus că un copil de la o altă clasă vrea să îmi fie coleg. Totul numai pentru a afla cum fac lucrurile să dispară şi să apară din senin", crede Alexandru. Nu au lipsit nici cărţile de joc sau monedele aduse de acasă de colegi, în speranţa că magicianul se va autodeconspira şi că, de fapt, trucurile se pot face doar cu anumite obiecte.

image

De fiecare dată, Alexandru le-a demonstrat contrariul. Cel mai complicat număr de magie pe care Alexandru l-a pus în practică este cel în care un baston negru devine alb, iar acesta, la rândul său, se transformă într-un baston roşu, după care dispare.

"Le-am arătat că am mâinile goale, însă, când a m suflat în palme, am scos o bilă."
Alexandru Petruse
elev

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite