3.700 de lei pentru un copil bolnav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la Liceul „Gheorghe Lazăr“ din Bucureşti au organizat un eveniment caritabil pentru a-l ajuta pe Robert Gherman (13 ani) să-şi continue tratamentul în Italia, după un transplant de celule stem. Evenimentul a fost primul din seria proiectului „Copiii ajută copii“, dezvoltat de campania „Din inimă pentru copii“, susţinută de trustul Adevărul Holding.

Liceeni au vândut dulciuri şi au organizat un spectacol unde au cântat Connect R, Deepside Deejays, Nick Kamarera&Mike Diamondz, Chris Mayer şi Radio Killer. Elevii au strâns 3.720 de lei, bani care vor fi donaţi lui Robert Gherman (13 ani) care a trecut printr-un transplant de celule stem şi are nevoie de bani pentru a-şi continua tratamentul în Italia.

Fetele s-au transformat în veritabile gospodine şi nimeni nu a reuşit să reziste tentaţiei de a gusta din dulciuri. „Am gustat mai devreme şi acum vreau să iau şi pentru acasă", spune un profesor care a ales cu atenţie prăjiturile. „Am cumărat mai multe prăjituri. Toate sunt delicioase. Colegele mele sunt foarte talentate. Nu mă aşteptam. Credeam că o să fie nişte prăjiturele făcute de nişte amatoare, dar sunt făcute de nişte profesioniste", a spus Nicolas, elev în clasa a XI-a.

Profesorii au fost alături de elevi şi au vizitat şi ei târgul de dulciuri. „Am cumpărat o prăjitură cu cremă de brânză de vaci. Nu ştiu cum se numeşte, dar e foarte bună. Copiii gătesc foarte bine! Nu e prima dată când am avut ocazia să gustăm ce au preparat ei, au mai făcut astfel de evenimente caritabile. Este minunat să poţi să ajuţi şi nu pot decât să-i felicit", a declarat Simona Popa, profesoară de informatică la Liceul „Gh. Lazăr".

Au gătit o zi întreagă

Prăjiturile au arătat foarte bine, iar gustul a fost pe măsură. „Am pregătit foarte multe prăjituri, cu cocos, cu gem, de toate felurile penrtru toate gusturile. Le-am făcut împreună cu colegele. Am gătit o zi şi jumătate. Tarta cu fructe şi brioşele au fost preferatele publicului", a povestit Nicole Vintilescu, elevă în clasa a XI-a.

„Am făcut o salată de fructe. M-am implicat în acest proiect pentru că orice copil merită o a doua şansă la viaţă", a explicat o elevă din clasa a VI-a. Cei mai mici dintre elevii bucătari pentru ocazia caritabilă, din clasele a V-a, au realizat manual decoraţiuni pentru Paşte şi ouă încondeiate. După festinul dulce a urmat un concert cu trupele preferate ale „lăzăriştilor".

Trupele au cântat pro bono

Elevii din clasa a V-a au făcut decoraţiuni de Paşte



Preţul unui bilet la spectacol a costat 7 lei şi au fost vândute 300 de bilete. În câteva minute sala s-a umplut, iar după primele acorduri nimeni nu mai stătea în picioare. Ei nu au uitat însă de ce s-au adunat. „«Never be alone» este mesajul pe care vrem să îl transmitem lui Robi. El nu este singur atât timp cât are prieteni care îl susţin. «Te iubim Robi!»", i-a transmis Chris Mayer, unul dintre artiştii care au participat la spectacolul caritabil de la Liceul „Gh. Lazăr".

 „Pe partea bună a balanţei stă evenimentul acesta, pe cealaltă parte stă însă o boală care nu iartă. Tot pe partea buna a balanţei stau rugăciunile noastre. Să nu uităm să ne rugăm pentru Robi", a susţinut Mike Diamondz înaintea concertului. Atmosfera a fost completată de Connect R. „A fi firesc este deja un lux. Este deja anormal în România de azi. Am venit să susţinem acest eveniment. Când văd un astfel de caz mă întreb «Oare nu mi-a dat Dumnezeu prea mult? Oare nu trebuie să mă duc să dau şi eu cuiva?» Şi de fiecare dată mă duc la astfel de evenimente cu inima deschisă", a declarat Connect R.

Robi se simte mai bine

6 ore de activităţi, zeci de prăjituri, două ore de muzică şi 37 de milioane de lei. Acesta este bilanţul evenimentului „Never be alone", primul din seria proiectului „Copiii ajută copii", susţinut de trustul Adevărul Holding. Şi toate acestea pentru a-l ajuta pe Robert Gherman, un băieţel în vârstă de 13 ani care a trecut printr-un  transplant de celule stem şi acum are nevoie de bani pentru a-şi continua tratamentul în Italia. Robert Gherman a fost diagnosticat cu talasemie majoră, o boală a sângelui.

După 12 ani de transfuzii de sânge, lui Robert i s-a găsit un donator compatibil şi a fost operat la Clinica „Gaslini" din Genoa, Italia. El mai trebuie să stea sub supravegherea medicilor cel puţin până în luna august. Acum, Robert se simte mai bine. A reuşit să ia 6 kilograme în greutate, însă trebuie să ţină un regim alimentar strict, bazat pe carne de iepure şi de pui. Regimul este foarte costisitor pentru părinţii săi, care-i sunt alături într-o ţară în care nu pot munci. Din nefericire, Robi mai are un frate mai mic, aflat în România, care a fost diagnosticat cu aceeaşi boală.

Concurs de acte caritabile între licee

image

Connect R a urcat pe scena Liceului „Gheorghe Lazăr“



Elevii de la Liceul „Gheorghe Lazăr" din Bucureşti au lansat o provocare pentru colegii lor  - „Cine va strânge, prin acţinile lor, cea mai mare sumă pentru un copil grav bolnav!". La sfârşitul anului se vor acorda premii pentru implicare elevilor care au organizat la ei în liceu astfel de acţiuni, sub sloganul „Never be alone". Reprezentanţii şcolilor care vor să participe pot trimite un mail la adresa simona.ionescu@click.ro. La târg, prăjiturile s-au vândut cu preţuri cuprinse între 1 şi 4 lei

Cum îl poţi ajuta pe Robert

- Cei care vor să-l ajute pe Robi pot face donaţii în conturile deschise de Fundaţia Adevărul la BCR sucursala Pipera, specificând la depunere "pentru Robert Gherman".
- Cont lei: RO09RNCB 0286001133100003
- Cont euro: RO36RNCB0286001133100002
- Cod swift - RNCB ROBU (pentru cei care fac depuneri din străinătate, în euro) CUI RO15162540

image
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite