Piedone, la şedinţe cu părinţii în grădiniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 4 din București a organizat întâlnirile după ce acum câteva săptămâni o educatoare dintr-o instituţie publică a lipit scotch pe gura unei fetiţe. Incidentul de acum două săptămâni l-a determinat pe edilul din sectorul 4 să afle direct de la părinţi care sunt problemele lor.

Primarul Piedone a întârziat 15 minute la întâlnirea de la Grădiniţa Ciupercuţa nr. 263, de lângă Piaţa Progresul, de săptămâna trecută. Aproximativ 40 de părinţi îl aşteptau în cea mai mare clasă a clădirii, decorată cu steluţe albe pe tavan şi desene animate pe pereţi.
Monologul de un sfert de oră al primarului şi discuţiile de apoi s-au concentrat mai mult pe infrastructura locală şi mai puţin pe educaţie.

Interesaţi sau nu de bilanţul Primăriei, Piedone a ţinut să bifeze realizările de până acum în faţa mamelor şi a taţilor adunaţi: grădiniţe reabilitate, spaţii de joacă cu pavaj anti-traumă, parcări. Nu a uitat să le sugereze cetăţenilor să iasă la vot la referendumul de desfiinţare a primăriilor de sector: „Dacă primăriile de sector se desfiinţează, se va alege praful de Capitală", i-a avertizat Piedone pe părinţi.

Discuţia a fost uşor deturnată spre educaţie de către organizatori.Tatăl unui copil a cerut ca strada Stoian Militaru, pe care este amplasată grădiniţa, să fie lărgită, fiindcă altfel cei mici nu sunt în siguranţă: „E periculos la debarcarea copiilor. Mă gândeam să luăm măcar doi metri din curtea şcolii", explică părintele.  Soluţia primarului: „Doar în faţa grădiniţei ar fi ok, dar să luăm din curtea grădiniţei, dacă luăm peste drum, trebuie să facem exproprieri şi că mai trec încă 10 ani. Luăm, dacă doamna directoare ne dă".

image

Părinţii la întâlnirea cu Piedone, în Grădiniţa Ciupercuţa

Directoarea, prezentă şi ea la masa de prezidiu, în faţa părinţilor aliniaţi, a răspuns încurcată: „Dar pentru noi orice centimetru din curte contează pentru joacă". Discuţia s-a închis brusc, iar vocea tatălui s-a auzit încet din spate: „Eu mă gândeam la siguranţa copiilor, nu contează?".

Ce promisiuni au mai primit părinţii copiilor de la Ciupercuţa de la primarul Piedone? O sală de festivităţi nouă, reabilitarea grupului sanitar şi o „megaparcare" în Piaţa Progresul.

Ideea ședinţelor cu primarul

La începutul anului, la Grădiniţa nr. 192, „Pisicile Aristocrate", din sectorul 4, o educatoare a lipit gura unei fetiţe de 4 ani cu scotch pentru că a vorbit în timpul mesei. Mama fetiţei, Raluca Dumitrică, şi-a retras atunci copilul din instituţie şi a făcut o sesizare scrisă. Acela a fost momentul când primarul Piedone a demarat o anchetă şi a promis iniţierea unui program prin care se va întâlni, săptămânal, cu părinţii micuţilor care învaţă la cele 29 de grădiniţe din sectorul 4.

"Voi apela la oameni de afaceri binevoitori din sector. Sunt mulţi, ar trebui să-i pun într-o bancă de date."
Cristian Popescu Piedone primar sector 4

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite