Părinţii elevilor de a IV-a n-o mai vor pe grevistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învăţătoarea Cristiana Anghel va preda la o altă clasă
Învăţătoarea Cristiana Anghel va preda la o altă clasă

Cristiana Anghel nu mai este agreată nici de conducerea Şcolii Generale Nr. 2 din Caracal. Conducerea şcolii a înfiinţat o grupă de elevi cu probleme speciale, unde ar putea preda învăţătoarea care a ieşit din greva foamei.

„Are o fire revoluţionară. Dacă îi vine o idee, ţine de ea până când o pune în aplicare. E foarte hotărâtă. De fiecare dată, la şcoală pune punctul pe «i». Face numai ce crede ea că e bine, nu o interesează care sunt regulile, ce spun legile, ci doar să îşi respecte principiile", mărturiseşte Constanţa Damaschin, o apropiată a Cristianei Anghel, ea însăşi fost cadru didactic la Şcoala Nr. 2 din Caracal.

Potretul pe care îl desenează ea învăţătoarei care a fost timp de 70 de zile în greva foamei este împărtăşit şi de alţi dascăli ai şcolii din Caracal, în timp ce conducerea îşi exprimă dezacordul faţă de forma extremă de protest. Directorul Silviu Frăsineanu spune că nu înţelege motivele Cristianei Anghel. „Este un gest exagerat! Salariile au fost tăiate tuturor bugetarilor, nu doar nouă!"

Înlocuită de-un suplinitor

Cristiana Anghel este suplinită, cât timp se află în concediu medical, de Cătălina Bleja, învăţătoare titulară la o altă şcoală din Caracal, dar care este suplinitor la Şcoala Nr. 2. De cealaltă parte, părinţii elevilor cărora urma să le predea în acest an Cristiana Anghel nu o mai vor la clasă. Ei au întocmit un memoriu pe care l-au predat directorului Frăsineanu, cerând înlocuirea protestatarei cu învăţătoarea care le-a educat copiii până în clasa a III-a.

„Doamna învăţătoare Cătălina Bleja i-a avut pe micuţi din clasa I, a fost ca o a doua mamă pentru ei. Nu avem nimic personal cu doamna Anghel, dar nu vrem să vină dânsa şi nici un alt cadru didactic în afara doamnei Bleja", spune unul dintre părinţii semnatari, Cristian Ciocîru. Astfel, conducerea şcolii a înaintat o adresă inspectoratului şcolar, cerând aprobare pentru înfiinţarea unei grupe pentru elevii cu probleme speciale, la care să predea Cristiana Anghel.

70 de zile în greva foamei

Învăţătoarea Cristiana Anghel de la Şcoala nr. 2 din Caracal a stat 70 de zile în greva foamei. Dascălul protesteză faţă de neaplicarea Legii 221/2008 pentru aprobarea OUG nr.15/2008 privind creşterile salariale ce urmau să fie acordate în anul 2008 personalului din învăţământ. Creşterea trebuia să fie de 50%, însă în vara acestui an, profesorii s-au ales de fapt cu o scădere salarială de 25%. Deciziile luate de Guvern au dus la mai multe proteste în sistemul de învăţământ.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite