Părinţii, mai aproape de copiii lor, prin educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul „Ai copil. Învaţă să fii părinte“ îi ajută pe adulţi să comunice mai bine cu cei mici. Conferinţele se ţin la Iaşi şi la Bucureşti şi au rolul de a consolida parteneriatul şcoală – familie pentru educarea copiilor.

Părinţii pot obţine răspunsuri competente, de la specialişti, pentru orice întrebări ce ţin de relaţionarea cu cei mici, în cadrul conferinţelor „Ai copil. Învaţă să fii părinte", organizate de „Asociaţia Părinţilor Isteţi" şi Fundaţia „Varlaam Mitropolitul", în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. „Cât de mult suntem conştienţi, ca părinţi, de discrepanţa dintre ceea ce spunem copiilor să facă şi ceea ce facem noi înşine? Şi ce impact are ea asupra generaţiilor viitoare? Poate doar şcoala să se ocupe de asta? Noi credem că nu", a spus Cristina Gheorghe, de la Fundaţia „Varlaam Mitropolitul".

„Părinţii au tendinţa de a spune despre copiii lor că nu fac anumite lucruri, că nu ascultă, că nu învaţă, fără să se întrebe şi unde procedează ei greşit. Trebuie să înţeleagă că micuţul este o personalitate distinctă, care nu trebuie să acţioneze doar cum vor ei", a explicat Adriana Titieni, de la „Asociaţia Părinţilor Isteţi".

Atelier gratuit pentru copii

Participarea la conferinţă costă 90 de lei, iar primii 50 de părinţi care se înscriu pe site-ul aicopil.ro beneficiază şi de un atelier de creativitate gratuit pentru copilul lor, care se desfăşoară în acelaşi timp cu întâlnirea părinţilor. Primele două conferinţe, desfăşurate la Iaşi şi la Bucureşti, au primit peste 600 de persoane dornice să fie părinţi mai buni. Organizatorii intenţionează ca evenimentul să aibă loc de două ori pe an, primăvara şi toamna, în mai multe oraşe din ţară.  

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite