Olimpicul premiat de ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Badea a învăţat singur să scrie, să citească şi să socotească pe când avea doar 4 ani. Băiatul este elev în clasa a IV-a la Şcoala Coresi din Târgovişte şi a câştigat până acum toate concursurile de matematică.

A participat la zeci de concursuri de la cele locale la Olimpiada Naţională şi a avut rezultate remarcabile de fiecare dată. În egală măsură este pasionat şi de calculatoare şi literatura IT. Pentru rezultatele sale deosebite, Mihai Badea a primit la sfârşitul clasei a III-a o „Diplomă de excelenţă" din partea ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, care i-a înmânat-o personal. „A fost cel mai frumos moment din viaţa mea, dar, ca şi acum, m-au cuprins rapid emoţiile. Nu-mi venea să cred că domnul ministru mă apreciază pe mine, un copil", mărturiseşte Mihai.

În anul şcolar 2010-2011, Mihai Badea şi-a adăugat la colecţie cel puţin 10 noi distincţii. „Este un copil deosebit. Are preocupări pentru activitatea de performanţă din clasa întâi. Nu îl atrage doar matematica, ci şi celelalte obiecte de studiu. A obţinut premii importante şi la Română, Franceză, Engleză, Educaţie civică", spune profesoara Georgeta Gogeanu, directoarea Şcolii „Coresi" Târgovişte.

Performanţa, moştenire de familie

De altfel, băiatul este urmărit continuu de renumele tatălui său, fost elev meritoriu al aceleiaşi unităţi de învăţământ. „Sunt mândru când îmi povestesc domnii profesori cum era tata la şcoală, cum se implica în diferite acţiuni", dezvăluie Mihai. Un singur lucru nu-i convine la şcoală: „Nu-mi place că trebuie să mă trezesc foarte de dimineaţă. Abia aştept să trec în clasa a V-a şi să învăţ după-amiază", mărturiseşte elevul. Chiar dacă „mănâncă" matematică pe pâine, băiatul are şi preocupări potrivite pentru vârsta lui. Lui îi place să se plimbe prin parc şi să se joace cu prietenii săi sau explorează lumi noi, fantastice şi nemaiîntâlnite, în faţa calculatorului.

Visează să devină programator

„Îmi doresc să ajung un bun programator. Sunt conştient că am foarte mult de muncit pentru a atinge acest ţel, însă sunt din fire ambiţios, aşa că sigur voi reuşi", spune optimist Mihai. Nu numai matematica este ocupaţia lui Mihai, ci şi protejarea mediului. Elevul a participat la mai multe activităţi ecologice, unde a strâns gunoaie şi le-a atras oamenilor atenţia asupra naturii.  „Nu mi se pare corect să luăm şi să nu punem nimic în loc. Să tăiem arborii şi să nu plantăm alţii. Să mergem la picnic şi să lăsăm mizerie în urmă. Aş fi tare bucuros dacă toţi oamenii s-ar educa în acest spirit ecologic", arată Mihai. Elevul este bucuros că părinţii lui sunt mândri de el şi că îl susţin necondiţionat să-şi urmeze visul de a deveni programator.

"A fost cel mai frumos moment din viaţa mea. Nu-mi venea să cred că domnul ministru mă apreciază pe mine, un copil.''
Mihai Badea elev

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite