Licitaţii pentru grădiniţe şi creşe noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţii pentru construirea a noi grădiniţe şi creşe în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), sub-programul - Modernizarea localităţilor româneşti.

Primele creşe şi grădiniţe se vor construi în judeţele Buzău, Vrancea, Suceava, Botoşani, Vâlcea, Sibiu, Cluj, Călăraşi, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Tulcea, Constanţa, precum şi în sectoarele 2, 3, 5 şi 6 din Bucureşti.

O grădiniţă costă 200.000 de euro

În total, ministerul a lansat licitaţii pentru 264 de instituţii preşcolare în toată ţara, iar numărul acestora urmează să crească până la 600 în perioada următoare. Valoarea maximă estimată pentru o grădiniţă sau creşă este de aproximativ 200.000 de euro, fără TVA, suma ce include proiectarea şi execuţia lucrărilor. Proiectele-tip utilizate pentru aceste obiective de investiţii sunt de trei categorii, respectiv pentru creşe/grădiniţe cu una, două sau trei grupe de copii şi sunt puse la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Autorităţile publice locale beneficiare trebuie să identifice terenul pe care vor fi amplasate construcţiile şi să realizeze, la finalizarea investiţiei, dotările tehnico-edilitare. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.

Sub-programul - Modernizarea localităţilor româneşti din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei, contribuind, totodată, la creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite