La opt ani pictează ca un adevărat artist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amalia, la propria expoziţie de pictură
Amalia, la propria expoziţie de pictură

Amalia Crişan a avut deja prima expoziţie de pictură în oraşul natal, Cluj-Napoca, deşi este abia în clasa a II-a. Micuţa pictoriţă a descoperit pensula şi pastelul la vârsta de 6 ani. Eleva a reuşit să-i impresioneze pe cei care i-au trecut pragul expoziţiei, chiar artişti şi profesori de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

Amalia a devenit cea mai cea mai tânără expozantă a galeriei Bastionului Croitorilor din Cluj-Napoca, în care expun marii artişti. Evenimentul a avut loc săptămâna trecută, iar invitaţii au concluzionat că eleva de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" este, fără îndoială, „talentul anului" în oraşul de pe Someş.

Fetiţa şi-a descoperit pasiunea pentru pictură la 6 ani, când a pus pentru prima dată mâna pe pensulă, şi de atunci nu i-a mai dat drumul. Nu este, aşadar, greu de înţeles de ce spune că vrea să devină pictoriţă atunci când va creşte.

Când au văzut cât este de talentată, părinţii Amaliei au înscris-o imediat la cursuri de desen şi pictură. Se pare că înclinaţiile artistice s-au moştenit de la părinţi. „Mama Amaliei mai desena când era mică. Ea e profesoară de matematică, iar eu am mai scris poezii în tinereţe", a declarat tatăl Amaliei, Dorin Crişan.

Fetiţa a povestit că a mai avut două expoziţii colective de pictură, însă niciuna care să-i fie dedicată. „E prima expoziţie mare. Îmi place aici, se văd mai bine imaginile pe tablouri", a spus Amalia.

La vernisaj a luat parte şi profesoara de desen şi pictură a Amaliei, care s-a arătat mândră de eleva ei şi emoţionată de succesul acesteia. „Ce aşteptăm de la un artist mare găsim deja şi la Amalia. Am încercat să-i dau unele tehnici picturale sau s-o învăţ să privească cu bucurie marea varietate a formelor realităţii", a spus Margareta Catrinu.

Artiştii admiră stilul fetiţei

Amalia şi susţinătorii ei, la cea mai importantă expoziţie  

image

„Cu siguranţă ne vom mai reîntâlni cu ea în galeriile din Cluj-Napoca", a spus organizatorul evenimentului. De asemenea, artiştii prezenţi la vernisaj au rămas plăcut surprinşi de mâna fetiţei, de imaginaţia sa şi de modul prin care se exteriorizează în picturile sale.

Eleva de 8 ani foloseşte, deja, diferite tehnici de desen şi pictură, de la pastel şi până la acuarelă. Cei care i-au văzut lucrările n-au avut niciun motiv de îndoială. „Să ştiţi că pastelul e o tehnică pe care o stăpâneşti destul de greu. Am rămas impresionat de ce am văzut la acest vernisaj", i-a spus unul dintre profesorii Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca tatălui fetiţei.

Pe lângă pictură, Amalia iubeşte muzica, baletul - urmează cursuri -, animalele şi drumeţiile la munte. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite