De la centrală termică, înapoi la sobă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la școala din Trivalea Moșteni se încălzesc la sobă
Elevii de la școala din Trivalea Moșteni se încălzesc la sobă

Cei peste 300 de elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII Trivalea Moşteni (Teleorman) se încălzesc la sobă, deşi unitatea are o centrală termică performantă. Pompa centralei s-a ars după ce instalaţia de încălzire a fost pornită prost la finalul iernii trecute.

Deşi centrala nu mai este funcţională de aproape un an, conducerea primăriei Trivalea Moşteni susţine că abia acum a aflat de problemă. „Eu nu am ştiut de această problemă. Recent, am aflat. Centrala s-a stricat iarna trecută, pentru că directorul şcolii de atunci a dat drumul apei pe coloană, fără antigel şi atunci pompa s-a ars. A fost o greşeală. Dar de atunci, nimeni nu a informat primăria" se justifică Nicoale Tiu, primarul localităţii Trivalea Moşteni.

Edilul-şef spune că centrala este una performantă. „Am dat 60.000 de lei acum doi ani. A funcţionat aproape două ierni foarte bine, până să se facă greşeala asta", spune el. Reparaţia centralei ar costa în jur de 2.000 de lei, însă primarul spune că are conturile goale.  Situaţia elevilor din Trivalea-Moşteni nevoiţi să se încălzească la sobă, deşi şcoala are centrală termică, a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman.

Inspectorul general Constantin Amarie a acuzat autorităţile locale din Trivalea Moşteni  de neglijenţă. „Anul trecut s-a ars pompa de la centrală şi în loc să o repare au convenit că mai bine se încălzesc cu lemne. Femeia de serviciu de acolo trebuie să se trezească la 3 dimineaţa pentru a face focul la sobă. Pentru această situaţie este vina autorităţilor locale", susţine şeful ISJ Teleorman.

„Şoferul să facă focul!"

Primarul din Trivalea Moşteni spune că, şi în situaţia în care pompa arsă va fi înlocuită, funcţionarea centralei rămâne sub semnul întrebării, pentru că, după ultimele restructurări din învăţământ, şcoala nu mai are fochist. „Cei de la ISJ ne-au spus să punem şoferul de pe microbuz să facă focul la centrală", a mai spus primarul.  

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite