Bani strânşi din cadouri de Paşte, pentru Cristina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşcolarii arădeni au adunat fonduri pentru o fetiţă arsă într-un accident, a cărei poveste au aflat-o din „Adevărul“. Târgul de Paşte, organizat anual de educatoarele şi copiii din Grădiniţa „Elefănţelul Alfa“ din Arad, i-a fost dedicat de această dată Cristinei Carp.

„Ne-a impresionat povestea Cristinei şi am vrut cu toţii să facem ceva pentru ea. Am organizat astfel a treia ediţie a Târgului de Paşte, cu lucrări decorative cu temă pascală, pe care le-am vândut părinţilor şi invitaţilor care au călcat pragul grădiniţei noastre", a spus Monica Ienăşescu, educatoare. La expoziţie au fost invitaţi părinţii, dar şi prieteni ai acestora. Toţi cei prezenţi au fost îndemnaţi să ofere cât mai mult pentru lucrările făcute de micuţi cu multă migală şi din dorinţa de a ajuta un  alt copil.

Copiii arădeni le-au vândut părinţilor pachetele-cadou făcute chiar de ei

image

La finalul evenimentului, s-au adunat în total 2.600 de lei, bani care urmează să fie trimişi în contul părinţilor Cristinei. „În anii trecuţi, suma strânsă în urma vânzării lucrărilor a fost donată unor copii cu probleme locomotorii, dar acum, pentru că am aflat ce a păţit fetiţa din Galaţi şi cât de mult costă tratamentul, am decis să facem şi noi un mic gest şi să încercăm să o ajutăm cum putem. Pe lângă aceşti bani, toţi copiii îi trimit Cristinei numai gânduri bune", a adăugat directoarea grădiniţei.

Lecţii de viaţă pentru cei mici

Cristina Carp, înainte de accident



Campania desfăşurată de copiii de la Grădiniţa nr. 9 din Arad a fost şi o lecţie de viaţă pentru ei, deoarece au înţeles ce înseamnă să-i ajuţi pe cei care se află într-un moment dificil.

„I-am oferit Cristinei un mic ajutor şi sperăm că va reuşi să treacă peste problemele pe care le are", a spus Sergiu, un băieţel în vârstă de 5 ani. Alături de colegii lui, Sergiu a petrecut ore întregi în atelierul grădiniţei. Din mâinile copiilor au ieşit zeci de felicitări de Paşte, rame foto şi coşuleţe. „Fiecare dintre noi am pus pe câte o ramă foto, o poză cu noi. Pachetul pe care l-am vândut eu a conţinut şi o felicitare făcută tot de mine", a spus şi Patricia Avram.

Între timp, la Galaţi, Cristina Carp aşteaptă o nouă intervenţie chirurgicală prin care medicii vor încerca să-i repare nasul. Fetiţa, elevă în clasa a IV-a este victima unui accident stupid. În urmă cu un an, încerca să aprindă focul, iar soba i-a explodat în faţă. A supravieţuit în mod miraculos, dar a suferit arsuri grave, pe mai mult de 60% din suprafaţa corpului. De atunci, a fost nevoită să suporte mai multe intervenţii chirurgicale reparatorii. Mai întâi la Iaşi, în perioada critică de după accident, unde rănile i s-au suprainfectat, punându-i pentru a doua oară viaţa în pericol. Ulterior, ea a fost transferată la Spitalul „Grigore Alexandrescu" din Bucureşti unde a fost ajutată să-şi revină fizic şi psihic. În lungul răstimp petrecut în spital i-au fost grefate mai multe porţiuni de piele, în special pe faţă.

Cristina a revenit la şcoală toamna trecută, dar trebuie să poarte o mască facială şi mănuşi speciale, şi o vestă care au rolul de a-i ţine pielea întinsă. Tratamentul special e dificil de susţinut financiar de familia fetei. „Am cheltuit o grămadă de bani pentru mască, mănuşi şi hăinuţe. Ca să nu mai spun că masca se aplică peste o folie din silicon, care trebuie schimbată periodic şi care costă destul de mult", spune Gabriela Carp, mama Cristinei.

Fetiţa cu mască, încă o operaţie

Iar greul abia de acum începe. La începutul lunii mai, Cristina a fost programată pentru încă o intervenţie chirurgicală la Spitalul „Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. „Este o operaţie la nas, pentru că, de la pansamente, a avut mult de suferit şi trebuie reconstruit. La spitalul bucureştean ni s-a spus că operaţia este gratuită, dar noi trebuie să ne pregătim cu ceva bani pentru că sigur vom avea nevoie", spune mama fetei. Până acum, mama Cristinei a strâns puţini bănuţi, „mai ales de la oameni sărmani", după cum spune ea, şi multe promisiuni, „mai ales de la oameni înstăriţi", dar speră că măcar o parte dintre acestea să fie ţinute.

Copiii din Baia Mare au sărit în ajutorul săracilor

Elevii Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu" împreună cu micuţii de la grădiniţa „Otilia Cazimir" din Baia Mare au oferit cadouri familiilor sărace găzduite în căminele Primăriei. Câteva zeci de copii şi de tineri au încondeiat ouă, pe care apoi le-au vândut în incinta liceului pentru a face rost de bani pentru cadouri. „Împreună cu doamna educatoare Viorica Pop am decis să facem ceva pentru copiii neajutoraţi. Astfel, cu mic, cu mare, am lucrat la decorarea ouălor pe care le-am vândut. Aşa am adunat câteva sute de lei, bani care ne-au permis să pregătim pacheţele cu dulciuri, alimente şi jucării pentru cei de la Casa de copii", a explicat Ramona Mureşan, diriginta clasei a X-a. „Săptămâna Mare a fost un moment prielnic să facem daruri celor neajutoraţi, cu sprijinul copiilor de la grupa mare din grădiniţă", spune şi Melina Mureşan, elevă a colegiului băimărean.  Cosmin Carp

Copiii din grădiniţa arădeană au strâns 2.600 de lei pentru Cristina

image
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite