Au muncit de zor pentru Ziua Mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşcolarii au pregătit toată săptămâna trecută felicitări lucrate manual, cântece şi poezii pentru Serbarea de 8 Martie. Cei mici sunt fericiţi că au ocazia să-şi arate dragostea pentru mamele lor. Nici tăticii nu vor fi neglijaţi,ci răsplătiţi cu câteva versuri.

În grădiniţe a fost forfotă mare toată săptămâna. Copiii au muncit toată ziua pentru a face cele mai frumoase cadouri părinţilor cu ocazia Zilei de 8 Martie. Cele mai apreciate sunt felicitările făcute manual, şi pentru asta cei mici şi-au pus la contribuţie tot talentul. După ce au terminat de colorat, puştii s-au apucat de recitat poezii - toate pentru a le face o surpriză părinţilor de Ziua Mamei.

„Am făcut un tablou cu o lalea pentru că o iubesc pe mama", spune scurt Teofania. „De Ziua Mamei am pregătit o poezie şi un cântecel. Şi pe mama, şi pe tata îi iubesc la fel. O să spun şi lui tata o poezie", o completează colega ei Jasmina.

Printre desene, culori şi felicitări, cei mici repetă poezia special învăţată pentru serbare. „Sunt aşa de fericită/ Că mămica mea iubită/ A venit azi la serbare/ Să-asculte o urare./ Eu pentru că sunt mai mică/ O sărut pe-a mea mămică/ Pe frunte şi pe obraz/ Ca să alung orice necaz" sunt versurile pe care Alexia (4 ani) vrea să i le dedice mamei ei cu ocazia Zilei de 8 Martie. „O iubesc pe mama mea că face treabă", concluzionează micuţa.

„Este o ocazie foarte bună ca cei mici să înţeleagă cât de importanţi sunt părinţii şi că ei merită tot respectul nostru. De 8 Martie, ei încearcă să-i surprindă şi să le mulţumească pentru tot. Cred că Ziua Mamei le dă ocazia copiilor, indiferent de vârstă, să se apropie mai mult de părinţi", spune Carmen Ceahlău, educatoare la Grădiniţia „Kids Club" din Bucureşti.

Ana Maria (stânga) şi Jasmina au desenat felicitări



În 2009, în România a intrat în vigoare o nouă lege care instituie Ziua Mamei, dar şi pe cea a Tatălui. Astfel, Ziua Mamei este sărbătorită în prima duminică a lunii mai, anul acesta fiind celebrată chiar pe 1 mai. Ziua Tatălui a fost stabilită în a doua duminică a aceleiaşi luni, respectiv anul acesta pe 8 mai.

Alianţa Antidiscrimare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A) arată că abecedarele discriminează părintele, în favoarea mamei. Reprezentanţii asociaţiei s-au supărat foc când s‑au pus pe adunat cuvintele din manual. Ei au calculat că cei mici citesc cuvântul „mama" în 45 de pagini, şi doar în 13 pagini află de „tata". De asemenea, ei mai spun că Ziua Tatălui nu este specificată în manual, deşi e stabilită prin lege. 

image
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite