Bacău: Alina Munteanu vrea să fie medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Munteanu are șapte ani și este în clasa a II-a la Școala Nr. 10 din Bacău.

Majoritatea timpului și-l petrece la joacă cu ceilalţi copii din clasă sau din faţa blocului, nu de puţine ori se desprinde cu greu din faţa desenelor animate de la televizor. Ea știe deja cum își va canaliza energia când va fi o tânără adolescentă. Vrea să devină doctor, întocmai ca și Luminiţa, nașa ei de botez, și de aceea și-a propus să se pregătească pentru această carieră când va intra la liceu.

Chiar dacă știe că va avea foarte mult de învăţat pentru a deveni medic, micuţa nu este câtuși de puţin descurajată de acest lucru. "Știu că voi avea mult de învăţat, dar eu nu vreau să fiu nici profesoară nici educatoare ca mama, și nici poliţistă", a mai spus convinsă Alina. Zilnic, nașa ei o învaţă încă de pe acum noţiuni elementare legate de medicină.

Sfaturi pentru părinţi...

Dacă copilul vă întreabă cum să rezolve un exerciţiu care are date greşite încercaţi să-l facă să înţeleagă că există şi astfel de cărţi şi încercaţi să le arătaţi exerciţiile corecte. Atunci când rezolvaţi o problemă staţi cu cel mic până el le înţelege.

Pentru că lectura din clasele mici este foarte importantă, îndemnaţi-i pe cei mici să citească şi alte poveşti. Cărţile ilustrate şi frumos colorate le va crea celor mici plăcerea de a citi.

Atunci când îi verificaţi la citire, aveţi grijă ca micuţii să recunoască singuri literele din manuale. De multe ori, ei le recunosc pentru că le învaţă mecanic.

În vacanţă, nu-i lăsaţi pe copii să nu mai citească nimic, mai ales dacă abia au terminat clasa întâi. Lecturile făcute seara îi ajută să-și exerseze citirea și să devină mai buni atunci când primesc un text la prima vedere. La fel, da-ţi-le în fiecare zi câte un scurt exerciţiu de adunare sau de scădere.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite