Ajutor pentru elevii de la sate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
28 de copii de la grădiniţa din Gura Şuţii, Dâmboviţa, au acum un calculator
28 de copii de la grădiniţa din Gura Şuţii, Dâmboviţa, au acum un calculator

Aproape 120 de copii de clase primare sau de grădiniţă au fost ajutaţi de liceeni-voluntari. Educatorii şi învăţătorii au depus proiecte prin care să-şi îmbunătăţească lecţiile, în cadrul campaniei „Susţin Educaţia“, iar tinerii au căutat finanţări pentru ele.

Liceenii de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa au lucrat la proiectul „Să învăţăm cu plăcere", prin care au fost ajutaţi 24 de copii cu întârziere în dezvoltarea limbajului, de la Grădiniţa cu program normal „Dumbrava minunată" din Topliţa (Harghita). Copiii aveau nevoie de jocuri, serii domino, cărţi ilustrate, păpuşi de mână pentru ca educatoarele să-i înveţe jocul de rol şi să le stimuleze, astfel, limbajul.

După ce au participat la cursuri online de management de proiect, comunicare, dezvoltare personală şi strângere de fonduri, Teodora şi Tudor Berende, Mihaela Fiere, Mihai Pintiliescu şi Sânziana Moldovan au început să caute bani pentru a le cumpăra copiilor cele necesare.

Sânziana a fost liderul echipei „Din inimă pentru copii". „Tuturor celor din echipă ne plac copiii şi încercăm să facem lumea asta mai bună şi pentru ei, la fel cum alţii au făcut-o pentru noi. Experienţa pentru mine a fost una constructivă, din care am avut multe de învăţat, cred că mă va ajuta foarte mult pe viitor, deoarece voi preţui mai mult ce am şi voi încerca să-i ajut pe cei din jurul meu".

Brioşe şi agrafe pentru copii

Şi elevii şcolii din Vizureşti au primit materiale didactice noi prin „Susţin Educaţia“

Şi elevii şcolii din Vizureşti au primit materiale didactice noi prin „Susţin Educaţia“

Liceenii bistriţeni au primit o parte din bani de la biserici şi „persoane din oraş, cu o situaţie financiară mai bună, iar restul a fost suportat de furnizorii de materiale", continuă Sânziana. Tinerii de la  Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" vor să facă cât de curând o vizită grădiniţei din Topliţa, ca să-i cunoască pe cei mici.

Maria Moisuc a fost liderul echipei „Inimă de copil", de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare" din Suceava. Alături de patru colege, le-a ajutat pe învăţătoarele de la Şcoala Specială „Sfântul Vasile" din Craiova să creeze un atelier de confecţionare a lumânărilor decorative pentru  şapte copii cu deficienţe de auz.

Pentru ei, au vândut brioşe, papioane şi agrafe lucrate manual. Au primit donaţii şi de la rudele lor, dar au avut mai puţin succes cu firmele, de la care au primit doar 6 lei. „Sunt foarte fericită să vă anunţ că astăzi am trimis toţi banii pentru proiectul 040 „Lumină, zâmbet şi culoare", pe care echipa „Inimă de copil" a ales să-l adopte. A fost o experienţă foarte interesantă din care am putut învăţa multe lucruri. E greu să strângi fonduri, dar merită!", le povesteşte Maria, într-un email, organizatorilor de la „Susţin Educaţia".

Un calculator pentru o grădiniţă

28 de preşcolari, de la grădiniţa din Gura Şuţii, Dâmboviţa, au acum calculator, după ce proiectul, prin care educatoarele lor l-au cerut, a fost finanţat cu ajutorul liceenilor din Bistriţa. Numită „Tineri pentru tineri", echipa coordonată de Cristi Hedeş a găsit bani să cumpere nu doar calculatorul, ci şi mai multe softuri educative.

Nu le-a fost uşor la început până când s-au organizat şi au descoperit „ noi orizonturi financiare", spune Cristi, licean la Colegiul  „Liviu Rebreanu" din Bistriţa. „Majoritatea instituţiilor la care am apelat au rămas nepăsătoare sau poate neputincioase în faţa ajutorului cerut. Am hotărât să organizăm un eveniment educativ pentru elevii şcolii, care a fost un real succes". Pentru a afla mai multe detalii despre proiect, intraţi pe site-ul www.sustineducatia.ro. 

"Tuturor celor din echipă ne plac copiii şi încercăm să facem lumea asta mai bună şi pentru ei, la fel cum alţii au făcut-o pentru noi."
Sânziana Moldovan
elevă

"Majoritatea instituţiilor la care am apelat au rămas nepăsătoare sau poate neputincioase în faţa ajutorului cerut."
Cristi Hedeş
elev

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite