275.000 de euro pentru educaţia copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Brazilor de Crăciun a scos la licitaţie pomi realizaţi de 18 designeri, pentru a strânge banii de care au nevoie peste 8.000 de copii. Alături de cei 18 designeri li s-au alăturat şi copiii de la Şcoala Internaţională „Mark Twain“, Şcoala Europeană şi Salvaţi Copiii România şi filiala Timişoara.

Cel mai licitat brad a fost cel creat de copiii de la asociaţia Salvaţi Copiii România, gazda evenimentului.  Creaţia a fost adjudecată pentru suma de 25.000 de euro de omul de afaceri Marius Ivan (10.000 de euro) şi compania Henkel România (15.000 de euro).

Brăduţul va rămâne, potrivit tradiţiei, la Organizaţia Salvaţi Copiii România. Copiii din cadrul organizaţiei şi-au imaginat un brăduţ din pagini de cărţi, creat cu gândul la poveştile care fac din copilărie un tărâm magic. Creaţia va rămâne, potrivit tradiţiei, la sediul asociaţiei.

Brăduţi cu poveşti

Un alt brăduţ valoros a fost creat de profesorul universitar Alexandru Ghilduş şi fiul său. Creaţia a fost denumită de autor „Cadoul meu pentru tine este speranţa" şi a fost licitată contra sumei de 15.500 de euro de BCR. Designerul Ingrid Vlasov a creat un brad spectaculos sub forma unui tort imens, un pom care aduce aminte de copilărie şi de basme.

„Se spune că viaţa nu este făcută din aerul pe care-l respirăm în fiecare moment, ci de momentele în care ţi se taie respiraţia. Unul dintre aceste momente pentru mine este când vine Moş Crăciun. O seară minunată, încărcată de emoţii, de armonie, de căldură, de cadouri, de bucurii, de speranţe, de îngeri, de lumină, de strălucire, de bunătate şi de poveşti. Bradul pe care l‑am creat este simbolul unei astfel de seri", îşi descrie autoarea creaţia.

Ingrid Vlasov şi-a imaginat un brad ca un tort



Bradul creat de Victoria 46 şi Harper's BAZAAR Romania, cumpărat cu 10.500 de euro, a fost realizat din trei inimi de catifea „pentru a le transmite copiilor toată grija, afecţiunea şi generozitatea de care au nevoie".

Creaţii pentru copii

Ingrid Vlasov şi-a imaginat un brad ca un tort

 Brăduţul „Salvaţi Copiii“ a fost realizat din pagini de cărţi



Cu aceeaşi sumă a fost adjudecat brăduţul creat de Rita Mureşan şi care a avut în centru un pinguin. „Pinguinul este animalul meu preferat. Acum câtva timp, un prieten mi-a spus că pinguinul, în fiecare an, e trist pentru că niciodată nu e prezent alături de Moş Crăciun, deoarece el locuieşte la Polul Sud, iar Moşul este la Polul Nord. Aşa că, anul acesta, primiţi-l pe Pingu în casa dumneavoastră şi oferiţi-i un Crăciun de poveste", arată Rita Mureşan în descrierea brăduţului.

Cei aproximativ 275.000 de euro, strânşi în urma evenimentului, vor asigura suportul necesar şcolarizării a copiilor din cele 43 de centre socio-educaţionale ale organizaţiei Salvaţi Copiii.  

 Brăduţul „Salvaţi Copiii“ a fost realizat din pagini de cărţi
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite