Universităţile spun adio concursului de dosare la admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Un ordin de ministru obligă univerităţile să organizeze examene, iar admiterea pe bază de dosar nu mai există.

În Monitorul Oficial nr. 164 din 13 martie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului Educaţiei nr. 3313/2012 privind cadrul general de organizare şi desfăşurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat pentru anul universitar 2012 - 2013.

Examenul de admitere va consta în probă orală sau scrisă, pentru testarea cunoştinţelor şi a capacităţilor cognitive şi, în funcţie de opţiunea facultăţilor, pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenţă sau disertaţie, după caz, dar nu pot fi luate în calcul mediile sau notele din anii de studiu.

Potrivit legii, universităţile vor organiza examene de admitere pentru fiecare program şi ciclu de studii universitare. Examenele de admitere se organizează pe baza metodologiilor proprii de admitere stabilite de către fiecare instituţie de învăţământ superior în baza autonomiei universitare, cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare şi ale acestui ordin.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite