Universitatea Bucureşti organizează Târgul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare, pe 4 mai, studenţii şi profesorii Universităţii din Bucureşti îi aşteaptă pe toţi cei care se pregătesc de admiterea la facultate la o nouă ediţie a Târgului Educaţiei.

De 13 ani, comunitatea academică vine la Târgul Educaţiei pentru a răspunde la întrebarea de ce să studiezi la Universitatea din Bucureşti.

Se va da startul dialogului dintre foştii, actualii şi viitorii studenţi ai uneia dintre cele mai importante instituţii de învăţământ, cercetare şi cultură din România, clasificată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului ca prima universitate de cercetare avansată şi educaţie.

Liceenii sunt aşteptaţi la deschiderea oficială, începând cu ora 10.00, pentru a cunoaşte conducerea Universităţii. Dacă vor fi însă la ore, Târgul îi aşteaptă atât vineri cât şi sâmbătă până la ora 18.00, în clădirea Facultăţii de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr.36-46, sector 5).

Pentru ca vizita liceenilor la Târg să fie eficientă, Universitatea le oferă câteva sfaturi:

Înainte de a participa la Târgul Educaţiei, ar fi bine să viziteze facultăţile, în cadrul Zilelor Porţilor Deschise (Biologie: 21-26 aprilie; Litere: 23-27 aprilie; Știinţe Politice, până pe 30 aprilie; Chimie: 2-3 mai; Drept: 2-3 mai; Filosofie: 3-4 mai). Vor vedea cum arată amfiteatrele, sălile de seminar şi laboratoarele facultăţilor, vor cunoaşte absolvenţi de seamă şi vor interacţiona pentru prima dată cu viitorii lor profesori. Imediat după închiderea Târgului, sunt aşteptaţi şi la facultăţile de Psihologie și Știinţele Educaţiei şi Limbi şi Literaturi Străine (7-11 mai).

Cu o listă de întrebări la care încă nu au un răspuns şi cu un rucsac pregătit pentru pliante, broşuri şi insigne, vor începe să viziteze, rând pe rând, standurile facultăţilor. Chiar dacă sunt hotărâţi ce facultate doresc să urmeze, ar fi util să primească informaţii complete de la toate cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti. Doar aşa vor şti că nu le-a scăpat din vedere vreo specializare sau vreo oportunitate privind extinderea perioadei de studii cu programe de masterat şi doctorat. În doar câteva ore, vor face un tur complet.

Dacă nu ştiu exact ce ar trebui să-i întrebe pe reprezentanţii facultăţilor, le propunem câteva întrebări pe care să le ordoneze în funcţie de priorităţile lor: cum e la cursuri, cum e la seminarii, care sunt exigenţele profesorilor, cât de greu este să intri la o facultate, care sunt disciplinele de concurs pentru facultăţile la care se susţin probe scrise, oportunităţi în carieră, cum obţin un loc de cazare, cum e viaţa în cămin, ce buget ar trebui să aibă un student pe lună, dacă se angajează vor putea să mai meargă şi la seminarii, care sunt şansele să obţină o bursă, mobilităţi în străinătate etc.

Nu trebuie ratate conferinţele, dezbaterile, sesiunile informative, precum şi jocurile şi concursurile special organizate, demonstraţiile sportive şi micile momente artistice.

Vor fi prezente şi edituri cu oferte variate.

Dacă există şi participanţi care încă nu sunt hotărâţi sau nu ştiu ce domeniu de studiu li s-ar potrivi, Centrul de Informare, Orientare şi Consiliere Profesională îi va ajuta la standul lor unde vor beneficia de consiliere gratuită şi sfaturi utile.

Anual, peste 20.000 de elevi curioşi vin la Târgul Educaţiei.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite