Top cele mai bune universităţi din lume. Vezi care sunt acestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Jiao Tong din Shanghai a publicat recent topul celor mai bune 500 de universităţi din lume.

Clasamentul este unul calitativ, iar instituţiile de învăţământ superior primesc calificative în funcţie de performanţa ştiinţifică. Top Shanghai este una dintre cele mai reprezentative clasificări ale universităţilor. The Academic Ranking of World Universities este realizat încă din 2003 de către Universitatea Jiao Tong din Shanghai. Nici anul acesta, ţara noastră nu a fost prezentă în top cu vreo instituţie.

Universitatea "Babeş- Bolyai" din Cluj- Napoca  se află însă printre instituţiile care sunt luate în seamă în alcătuirea topului, chiar dacă nu s-a calificat în primele 500 de universităţi ale lumii.

Top Shanghai a clasat pe primul loc anul acesta Universitatea Harvard (SUA), instituţie ce se află în fruntea clasamentului încă din 2003, adică primul an în care s-a realizat topul. Universitatea Standford (SUA), Massachusetts Institute of Technology (MIT, SUA), Universitatea din California, Berkeley şi Universitatea Cambridge (Anglia) ocupă următoarele locuri în top.

Vezi aici topul celor mai bune universităţi din lume.

Topul compară 1.200 de instituţii de învăţământ superior din lume, potrivit unei formule care ţine cont de numărul absolvenţilor care au câştigat Premiul Nobel, Premiul Fields Medal - cea mai importantă distincţie pe care o poate obţine un matematician -, numărul studiilor publicate în cele mai relevante reviste ştiinţifice, cum ar fi „Nature and Science", dar şi performanţa academică a universităţii. Astfel, se obţin numele primelor 500 de universităţi competitive din lume.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite