Space Lab, un concurs pentru elevii pasionaţi de ştiinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii se pot înscrie la concurs până pe 7 decembrie
Elevii se pot înscrie la concurs până pe 7 decembrie

Până pe 7 decembrie, elevii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani se pot înscrie la concursul Youtube Space Lab, cu idei de experimente care vor fi efectuate la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Elevii pot participa individual sau în echipe de maximum trei persoane.  Participanţii trebuie să explice, în format video, experimentul imaginat de  ei, şi să încarce acest video pe Youtube.

Prezentarea trebuie să aibă maximum două minute şi să fie într-una din următoarele limbi: engleză, germană, italiană, spaniolă, franceză, ebraică, poloneză, japoneză, rusă, olandeză, coreeană sau chineză.

Experimentele câştigătoare vor fi efectuate la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale de către astronauţi, şi transmise în direct pe Youtube.

Juriul va alege şase finalişti regionali care vor câştiga zboruri cu avionul parabolic care simulează imponderabilitatea.

Două echipe câştigătoare vor câştiga fie o excursie pentru a vedea o lansare de rachetă cu experimentul lor, sau o experienta unică la Orăşelul Stelelor în Rusia.

Site-ul concursului este disponibil la adresa youtube.com/spacelab.



Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite