Şcolile de ucenici aduc sigur un job

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În salonul de coafură ultradotat al Colegiului UCECOM din Bucureşti, elevii muncesc cu sârg. E ziua examenului de absolvire pentru seral. „Sunt trei niveluri de competenţă", explică Păuniţa Vlădăianu, director adjunct al colegiului.

 „La primul nivel, la sfârşitul clasei a X-a au de făcut o coafură. După un an, la nivelul doi, susţin un proiect, iar apoi pot să se oprească sau pot să mai facă doi ani, timp în care învaţă materiile de cultură generală la un nivel mai ridicat. După aceea pot da Bacalaureatul şi pot să meargă mai departe la facultate sau la postliceală." Sistemul e valabil pentru toate specializările, de la bucătari la mecanici auto.

Procentul celor care îşi găsesc de lucru după terminarea cursurilor UCECOM este între 85% şi 90%. Gabriel Zorzini, directorul colegiului, consideră că acest fapt se datorează atât adaptării în timp real la cerinţele pieţei muncii, cât şi sistemului de pregătire care presupune practica direct la agenţii economici de profil.

Povestea vechilor şcoli meşteşugăreşti, pe larg mâine, în „Adevărul Şcoală&educaţie". Mai puteţi citi despre taberele de limbi străine, în care elevii aprofundează cunoştinţele de la clasă.

Luni  7 februarie în „Adevărul Şcoală&educaţie“ Articolul despre şcolile de ucenici, integralArticolul despre şcolile de ucenici, integral

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite