Şah la clasa pregătitoare: deschidere cu rocadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul a fost însoţit de Mihnea Costoiu la festivitate
Premierul a fost însoţit de Mihnea Costoiu la festivitate

Premierul Victor Ponta  a participat ieri la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2012 – 2013 la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu, judeţul Gorj. 

Din punctul său de vedere, exprimat cu această ocazie, „faimoasa clasă pregătitoare" ar trebui să se întoarcă la „grădi". „Cred că ne-am grăbit puţin şi am dat multe bătăi de cap părinţilor cu această clasă pregătitoare, cred că cei mai mici trebuie să rămână încă un an acolo unde au început grădiniţa, după care, când vin la şcoală, să fie cât mai bine pregătiţi", a spus premierul.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a detaliat, tot ieri: „Anul şcolar a început cu preocupările noastre pentru clasa pregătitoare. În urmă cu două-trei luni nu exista absolut nimic, nici bani, nici lucrările demarate pentru ca anul şcolar să poată să înceapă. De aceea eforturile au fost extraordinare şi din partea Guvernului, care a asigurat resursele, şi a celor care trebuia să pregătească această clasa pregătitoare. Acum sunt bucuroasă să anunţ că clasa pregătitoare începe în condiţii normale, toate cadrele sunt calificate, sunt titulare, dar şi cei care suplinesc sunt cadre didactice calificate".

Rocada clasei mici la grupa mare?

La sfârşitul primului semestru, Ministerul Educaţiei va evalua activitatea clasei zero. În funcţie de constări, este posibilă revenirea acesteia la grădiniţă. În orice caz, ea va rămâne în învăţământul obligatoriu, „pentru că este normal ca, înainte de şcoală, copilul să intre într-o formă de pregătire, dar trebuie să redăm spaţiile destinaţiilor pentru care au fost făcute", a mai spus Ecaterina Andronescu. În prezent, laboratoare de fizică, de chimie, sau chiar săli de sport au fost transformate în săli de clasă zero.

Suma investită de minister doar pentru mobilierul pentru clasa pregătitoare a ajuns la 26 de milioane de lei.

Ponta, însoțit la Târgu-Jiu de un rector care a fost cercetat penal

Victor Ponta a fost însoţit în vizita pe care a făcut-o în municipiul Târgu-Jiu, cu prilejul deschiderii anului școlar, de un personaj controversat, care ocupă în prezent funcţia de rector al Politehnicii București. Este vorba de Mihnea Costoiu, un colaborator apropiat al ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.  Mihnea Costoiu, care a fost poreclit «prinţișorul pesedist», a fost cercetat penal de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru prejudicierea societăţii TAMSA din Mătăsari, care a fost privatizată de FPS la jumătatea anului 1999.

Mihnea Costoiu a fost acţionar unic al societăţii, dar a transferat cea mai mare parte a patrimoniului către o altă unitate nou înfiinţată, controlată de Ion Negricioiu, un partener de-al lui Costoiu, iar TAMSA a fost lăsată să intre în lichidare. Costoiu și Negricioiu au fost cercetaţi penal în același dosar, dar numai cel din urmă a fost trimis în judecată.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite