„Pădurea Pedagogică“, un proiect Tăşuleasa Social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia non-profit „Tăşuleasa Social" a construit o „Pădure Pedagogică". Aceasta va fi folosită în cadrul proiectelor educaţionale desfăşurate de asociaţie cu tineri voluntari din toată ţara.

Pădurea se întinde pe o suprafaţă de trei hectare şi conţine 29 de elemente practice care îi ajută pe tineri să înţeleagă rolul apei curate în natură, relaţia apei cu oamenii şi pădurea, dar şi felul în care aceste trei elemente coexistă. „Pentru cei foarte mulţi tineri voluntari care vizitează Tăşuleasa Social era nevoie de o materie pe care noi să o predăm aici, în campusul asociaţiei", a declarat Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social. „În ultimii 10 ani, organizaţia noastră a înţeles că natura poate să ne înveţe foarte multe lucruri şi că poate să ne ajute în educaţia copiilor. În «Pădurea Pedagogică» natura devine un obiect de studiu care ne poate spune multe nu doar despre copaci şi apă, ci şi despre comportamentul nostru şi relaţia dintre oameni."

„Pădurea Pedagogică" vine în continuarea proiectelor desfăşurate de „Tăşuleasa Social" în ultimii 10 ani. Acest spaţiu este un loc în care tinerii şi copiii de peste 10 ani vor putea acumula cunoştinţe practice despre mediu, într-un mod jucăuş şi prietenos. La lansarea „Pădurii Pedagogice", care a avut loc la sfârşitul lunii iulie, au participat scriitorii Florin Iaru, Cecilia Ştefănescu, Dan Coman, Marin Mălaicu-Hondrari, Marius Chivu, artista Ada Milea, caricaturistul Ion Barbu, jurnalistul Eugen Istodor, interpretul din frunză Nucu Pandrea, regizorul Tudor Giurgiu şi echipa „Festivalului Internaţional de Film Transilvania". 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite