Olimpici de aur la informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Posdărăscu
Daniel Posdărăscu

Toţi elevii români care au participat weekendul trecut la Olimpiada balcanică de informatică pentru juniori au câştigat câte o medalie. România s-a prezentat remarcabil între cele şapte ţări din regiunea de sud-est a Europei care au participat la Balcaniadă.

Daniel Posdărăscu (foto), elev în clasa a IX-a la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a luat locul I şi medalia de aur. Colegul său, Mihai Gheorghe, tot din clasa a IX-a, s-a clasat pe locul II şi a primit medalia de argint. La acelaşi concurs, Liana Ţucăr, elevă în clasa a IX-a la Liceul „Grigore Moisil" din Iaşi, a luat medalia de bronz.

Cel mai mic component al grupei, Rareş Buhai, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Generală nr.1 din Bistriţa, a luat şi el medalie de bronz. În paralel cu Balcaniada a avut loc şi Concursul Internaţional de Informatică, la care Daniel Posdărăscu şi Mihai Gheorghe au luat medalii de aur, Rareş Buhai a luat argint şi Liana Ţucăr, bronz. Astăzi, Ministerul Educaţiei îi va premia pe toţi cei 120 de elevi câştigători de la olimpiadele şcolare din anul şcolar trecut.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite