Nu vrea uniforma obligatorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elias Debs (foto) are 17 ani şi trece la toamnă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ. Adolescentul este nemulţumit că, începând cu următorul an şcolar, va trebui să poarte uniformă în urma unei decizii luate de conducerea unităţii de învăţământ.

„A trebuit să dăm câte 200 de lei pentru confecţionarea pantalonilor, a sacoului şi a cravatelor. La noi în clasă, iniţial, nu se dorea introducerea uniformei, dar nu am fost ascultaţi", spune Elias.

Băiatul spune că nu are ceva împotriva deciziei, ci a modului în care a fost impusă în liceu. El spune că directorii şcolii ar fi trebuit să ţină cont şi de părerile elevilor în luarea unei astfel de decizii.

„Nu e vorba că nu‑mi place modelul, mă gândesc la colegii mei care nu au bani pentru aşa ceva", mai spune tânărul de la Colegiul de Informatică. În plus, liceanul este deranjat că, tot din toamnă, intrarea în unitatea de învăţământ va fi supervizată cu un sistem de camere de luat vederi.

„Va funcţiona o poartă glisantă, dar şi camere video la intrare pentru controlul elevilor. Poarta exista de anul trecut, dar nu era funcţională", adaugă adolescentul din Piatra Neamţ.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite