Începe toamna fierbinte a candidaţilor la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 110.00 de candidaţi intră de mâine, din nou, în febra Bacalaureatului.

Este prima sesiune de toamnă serioasă a examenului naţional care permite continuarea studiilor, iar ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, susţine că testarea nu va fi cu nimic mai puţin dificilă ca cea din vară. Subiectele vor avea acelaşi grad de complexitate, supravegherea va fi la fel de severă.
Prima săptămână a Bac-ului de toamnă e rezervată probelor orale, cele de verificare a competenţelor, urmând ca examenele scrise să aibă loc de lunea viitoarea (29 august 2011), până la începutul lunii următoare (2 septembrie 2011). Rezultatele vor fi afişate duminică, 4 septembrie, ceea ce a determinat universităţile care mai au locuri libere să amâne debutul înscrierilor de toamnă la facultăţi până în 5 septembrie, cu numai trei săptămâni înainte de începerea cursurilor. Ca şi în vară, Ministerul Educaţiei a alocat o linie telefonică specială pentru reclamarea neregulilor în desfăşurarea examenului: 0800801100.
Amintim că la examenul din vară au promovat doar 44% din candidaţi, cel mai mic procent înregistrat vreodată. Majoritatea experţilor în educaţie sunt de acord că acest rezultat se explică prin măsurile de securitate fără precedent, şi mai ales prin instalarea camerelor de supraveghere în majoritatea centrelor de examinare.


Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite