Funeriu şi Atănăsoaei pregătesc deschiderea anului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a participat astăzi la şedinţa Colegiului Prefectural al Municipiului Bucureşti având ca temă analiza măsurilor luate la nivelul Capitalei privind deschiderea în bune condiţii a anului şcolar 2011-2012. 

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a cerut autoriţilor locale să se implice prin structurile proprii în reducerea absenteismului şcolar, care poate fi o cauză a rezultatelor proaste la învăţătură sau a abandonului şcolar.

De asemenea, Funeriu a solicitat autorităţilor locale să se implice mai activ în implementarea de programe tip afterschool, acestea fiind o metodă de canalizare a atenţiei elevilor spre proiecte utile acestora.

Multe unităţi nu au încă autorizaţie sanitară

Potrivit Prefectului Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, în Bucureşti vor funcţiona 394 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică şi 46 de unităţi de învăţământ fără personalitate juridică. Totodată, în Bucureşti există 234 unităţi de învăţământ particular (163 grădiniţe, 20 şcoli învăţământ primar, 13 învăţământ gimnazial, 22 învăţământ liceal şi 16 unităţi postliceale). Procesul de învăţământ se desfăşoară în aproximativ 700 de clădiri.
Din totalul şcolilor, 97 sunt, la acest moment, încă neautorizate de către Direcţia de Sănătate Publică. Până la începerea efectivă a anului şcolar, o parte dintre aceste şcoli vor primi autorizarea sanitară.

Probleme de siguranţă în şcoli

Poliţia şi Jandarmeria Bucureşti au identificat câteva vulnerabilităţi în ceea ce priveşte siguranţa în şi în jurul unităţilor de învăţământ, care se referă, în primul rând, la altercaţiile şi micile loviri şi violenţe dintre elevi. În al doilea rând, s-a arătat că este nevoie ca,  împreună cu poliţiile locale, să se monitorizeze mai atent spaţiul din jurul şcolilor, unde prezenţa unor persoane periculoase poate constitui o problemă. În Bucureşti, un număr de 265 de unităţi de învăţământ au paza asigurată, fie prin pază proprie, fie prin firme specializate. Monitorizarea şcolilor se face, deocamdată, printr-un număr de 1.547 camere video.
 


Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite