Funeriu: Controlul absenţelor elevilor şi ale cadrelor didactice, mult mai riguros în noul an şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlul absenţelor elevilor, dar şi ale cadrelor didactice va fi mult mai riguros în anul şcolar 2011 - 2012, în scopul reducerii absenteismului şi abandonului şcolar, fenomene care trebuie privite global, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

În opinia lui Funeriu, schimbarea esenţială în anul şcolar 2011 - 2012 este una de atitudine generală. „Tot efortul în anul şcolar viitor se va centra pe elev. Nu vor fi schimbări periferice şi de substanţă. Concret: ştim că avem o problemă cu lectura şi înţelegerea unui text, pentru că asta ne spun testele internaţionale, am introdus o oră de lectură. Vrem să reducem absenteismul şcolar şi abandonul şcolar. Introducem proceduri mai riguroase în ceea ce priveşte controlul absenţelor. Atenţie, atât al elevilor, cât şi al cadrelor didactice“, a spus ministrul Educaţiei.
Acesta a precizat că gândirea privind modul în care va fi redus abandonul şcolar şi absenteismul va fi una globală, iar acţiunea va avea loc la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.
Elevii au adunat în primul semestru al anului şcolar 2010-2011 peste 30 de milioane de absenţe, echivalent a 3.457 de ani de absenţe, majoritatea la liceeni.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite