Elevii primesc lapte stricat şi cornuri expirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut, la sfârşitul anului trecut, un control în şcolile din ţară şi la producătorii şi distribuitorii de lapte, cornuri şi mere.

În urma controlului, cei de la ANPC au descoperit mai multe deficienţe în urma cărora elevii ar putea să se îmbolnăvească. Astfel, au fost oprite definitiv de la distribuţie circa 37 kg de produse lactate, produse de panificaţie şi mere improprii consumului, alte 429 kg de produse au fost oprite temporar de la distribuţie până la remedierea deficienţelor şi au fost aplicate 16 amenzi contravenţionale însumând 93 000 lei.

Inspectorii au descoperit, printre altele, cornuri expirate, provenite din livrări anterioare, prelungirea în mod ilegal a datei limită de consum, iaur alterat, mere stricate şi cutii de lapte deteriorate şi neetanşe.

Mai mult, în unele zone ale ţării inspectorii au descoperit că produsele nu erau distribuite sau erau depozitate în spaţii cu pereţii decojiţi sau în care temperatura era de 25 de grade Celsius.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite