Dezbateri educaţionale pentru liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities, în parteneriat cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR), PATRIR (Peace, Action, Training and Research Institute of Romania), organizează în perioada 27 mai - 8 iunie caravana naţională „Provocare la nediscriminare".

O ocazie bună pentru liceenii de clasa a XII‑a, dar şi pentru cei din anii mai mici, să exerseze argumentarea şi oratoria înainte de interviul de admitere la facultăţi din afară, acolo unde există o astfel de evaluare.

Evenimentul se adresează liceenilor din Bucureşti, Buzău, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, şi constă într-o serie de dezbateri cu scop educaţional ce au ca temă probleme sociale de actualitate, precum discriminarea, rasismul şi combaterea stereotipurilor culturale negative.Liana Alexandru, Dragoş Bucurenci, Mugur Ciumăgeanu şi Mircea Toma sunt moderatorii sesiunilor de dezbatere care vor încerca să-i provoace pe tineri la o gândire critică a problemelor şi să analizeze împreună efectele provocate de acestea.

Înscrieri prin SMS

Organizatorii evenimentului susţin că, în această perioadă, dezbaterile cu scop educaţional sunt rare, iar participarea tinerilor este aproape inexistentă sau limitată. Caravana "Provocare la nediscriminare" îşi propune să răspundă tocmai acestei nevoi, prin implicarea tinerilor în dezbateri care să încurajeze şi să contribuie la dezvoltarea unei gândiri critice şi analitice. Seria de evenimente face parte din cadrul campaniei REACT, implementată în România şi în Italia de Policy Center for Roma and Minorities, şi susţinută de Comisia Europeană.

Liceenii se pot înscrie prin SMS la numărul de telefon 0740048508 (tarif normal) sau prin email la adresa caravana@policycenter.eu, precizând numele, vârsta şi oraşul pentru care participă. Termenul limită pentru înscrieri este cu două zile înainte de fiecare eveniment. Acceptarea  persoanelor în cadrul dezbaterilor se va face urmând principiul „primul venit, primul sevit".

Programul caravanei şi moderatorii

- 4 iunie Iaşi (Cărtureşti) - Liana Alexandru
- 6 iunie Buzău (Cafeneaua Actorilor sau Galeriile de Artă) - Dragoş Bucurenci
- 7 iunie Cluj-Napoca (Cărtureşti) - Mugur Ciumăgeanu
- 8 iunie Bucureşti (Cărtureşti) - Mircea Toma

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite