VIDEO De ziua Păcii, școlile au plantat copaci și au eliberat porumbei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, de Ziua Internațională a ONU pentru Pace, școlile din România au plantat copaci alături de alte școli din întreaga lume.

Primii copaci au fost plantați la amiază în Oceania, iar apoi pe celelalte continente: Asia, Europa și Africa, lanțul de copaci ajungând în cele din urmă și în cele doua Americi. Toate într-o singură zi.

Acest eveniment a dobândit din ce în ce mai mult succes an de an. De exemplu, anul trecut, peste 5.000 de școli din 132 de state de pe glob au plantat 600.000 de copaci în cursul acestei zile.

Plantările au ajuns și în orașul Ștefănești, județul Argeș. Elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Nr. 1 au plantat în curtea școlii 20 de puieți de tei, frasin și stejar pe care i-au obținut cu sprijinul Consiliului Local.

Vezi aici cum au sărbătorit elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Ștefănești Ziua Păcii. 

Copiii din fiecare școală participantă de pe tot globul au transmis următorul mesaj: „„Plantarea de copaci este importantă pentru noi toți. Mai întâi, pentru că ne amintește de natură și de importanța protejării ei. În alt doilea rând, am ales această zi a Păcii Mondiale pentru a marca pacea și continuitatea vieții. Cu activitatea noastră de plantare din această zi vom contribui și vom ajuta Organizatia Națiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului".

„Plant a tree for Peace 2012" este o campanie organizată de Learning about Forests - LEAF și ENO-Environment Online, o școală globală virtuală pentru creșterea responsabilității față de mediu și dezvoltarea sustenabilă.

Școlile din întreaga lume abordează aceleași subiecte cu privire la mediul înconjurător și împărtășesc rezultatele activității de învățare în comunitățile din care provin și lumii întregii pe internet.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite