Ce face un profesor dedicat pentru elevii de la sat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din Vatra Moldoviţei
Copiii din Vatra Moldoviţei

Anul trecut, Daniela Ceredeev, profesoară de limba română la şcoala din Vatra Moldoviţei, Suceava, a câştigat titlul de „Profesorul Anului" la Gala Premiilor în Educaţie. Cu banii primiţi a inaugurat un centru de dezvoltare pentru tinerii din localitate.

„O parte din suma pe care am primit-o am investit-o în organizarea unui Centru Local de Dezvoltare în care voi derula de acum înainte activităţi cu tinerii din Grupul Local de Tineret pe care îl coordonez de mai mulţi ani, precum şi activităţi ale Asociaţiei Proiect Pro Europa, al cărei membru fondator sunt. Organizarea acestui spaţiu este un mai vechi vis al nostru, care acum poate deveni realitate", spune doamna profesoară.

Proiectul răspunde nevoii de activităţi socio-culturale atât de profund resimţite de tinerii din Vatra Moldoviţei, fiind totodată un mod de a valorifica moştenirea culturală din această parte a Bucovinei şi a tradiţiilor specifice comunităţii ucrainene.

Centrul dispune de o „ludotecă" - adică un spaţiu de joacă, o sală de training pentru tinerii din Grupul Local de Tineret 4KIDS şi pentru tinerii cooptaţi în programe de formare personală/profesională, precum şi de un spaţiu expoziţional pentru concursuri şi ateliere.

În plan mai sunt şi constituirea unei bănci de materiale pentru un centru de informare şi orientare turistică, realizarea unui centru de consultanţă pentru stimularea lecturii şi a unei minibiblioteci în care să se regăsească atât literatură şcolară, cât şi albume, dicţionare, şi enciclopedii.

Copiii şi tinerii vor putea participa şi la ateliere cu meşteri populari. Meşteşugurile specifice zonei sunt încondeiarea ouălor, sculptura, confecţionarea de măşti tradiţionale, pictura pe sticlă.

Vara, la centru se va ţine şcoala de vară Antreprenoriat & Educaţie multiculturală. Accesul la toate aceste activităţi este gratuit.

„Misiunea grupului de tineret este aceea de a oferi copiilor alternative de petrecere a timpului liber, de activităţi nonformale, de exprimare a individualităţii şi creativităţii", explică Daniela Ceredeev.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite