Cămin studenţesc, la standard de hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a inaugurat, azi, la Arad, „căminul studenţesc de cinci stele“, care oferă condiţii de cazare la standarde de hotel, relatează Mediafax.

Căminul aparţine Universităţii „Aurel Vlaicu“ din Arad, investiţia fiind de aproximativ două milioane de euro, fonduri asigurate de Guvern şi de universitate.
Potrivit rectorului universităţii, Lizica Mihuţ, căminul „oferă condiţii de cazare chiar şi peste cele ale hotelurilor cu pretenţii“, camerele fiind de două locuri, cu internet, televiziune prin cablu, telefonie fixă şi grup sanitar propriu.
Noul cămin studenţesc are o capacitate de 40 de locuri, în 20 de camere, la care se adaugă spaţii de cazare rezervate oaspeţilor universităţii.
Clădirea are patru etaje, parter şi demisol, cu o suprafaţă desfăşurată de peste 4.500 de metri pătraţi.
Pe fiecare palier există două săli de lectură, sală de mese, spălătorie cu maşini automate care funcţionează cu fise şi un spaţiu pentru fumat.
Căminul mai are săli de festivităţi, spaţii pentru organizarea activităţilor de club şi un cabinet medical, iar accesul studenţilor care vor fi cazaţi acolo din octombrie va fi pe sistem electronic, pe bază de cartelă.
Studenţii care vor fi cazaţi în noul cămin vor plăti o taxă lunară de 150 de lei.


Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite