Andrei Marga: „O universitate nu poate intra în „clubul” primelor 500 ale lumii fără buget de cel puţin 300 de milioane de euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Marga, rector al Universităţii „Babeş- Bolyai" din Cluj- Napoca spune că este foarte mulţumit de faptul că instituţia pe care o conduce se află printele cele mai bune 1.200 universităţi din lume, potrivit topului realizat de Universitatea „Jiao Tong" din Shanghai (China).

„Este, evident, o satisfacţie şi vreau să mulţumesc prorectorilor, decanilor, directorilor de institute, personalului didactic şi studenţilor", arată rectorul într-un comunicat.

Andrei Marga spune însă că plasarea în primele 500 universităţi ale lumii este aproape imposibilă în actualul context.

„Aşa cum arată toate documentele internaţionale, o universitate nu poate intra în „clubul" primelor 500 de universităţi ale lumii fără deplină autonomie universaitară, buget de cel puţin 300 de milioane euro, un raport de cel mult 14 de studenţi la un post didactic şi altele. Chiar în condiţiile vitrege datorate incompetenţei administrative din România, Universitatea „Babeş-Bolyai" va persevera pe linia performanţei competitive şi a recunoaşterii internaţionale", explică rectorul.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite