„Adevărul“ te susţine la admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul special al Suplimentului „Şcoală&educaţie“ oferă informaţiile necesare pentru admiterea la facultate. Locuri în facultăţi, măsurile de securitate la Bac, cuantumul taxelor, cum arată universitatea ideală sunt subiectele din numărul special, dedicat viitorilor studenţi.

La stat sau la privat? Aceasta este întrebarea care-i animă pe cei mai mulţi candidaţi la statutul de student, iar noi le-am cerut experţilor să facă lumină în această privinţă. Pentru comparaţie, vă invităm să aflaţi cum funcţionează acest sistem în universităţile de peste Ocean. Marian Staş, primul profesor român care a predat la Harvard, povesteşte despre experienţa sa la prestigioasa universitate americană, arătând că, în timp, şi sistemul privat din România va ajunge să conteze (pagina 10).

Mulţi dintre studenţii români din străinătate vor să revină acasă şi vor să aducă înapoi  o parte din experienţa pe care au acumulat-o peste hotare. O şcoală de vară le este dedicată, la Poiana Braşov (paginile 6-7). Iar dacă românii critică sistemul de învăţământ autohton, străinii îl apreciază. Nu puţini sunt tinerii străini care au venit să studieze în România, iar ei consideră că universităţile româneşti şi profesorii de aici sunt de valoare (paginile 8-9). Înainte de admitere, vine primul examen important al verii, Bacalaureatul. Ministerul Educaţiei a instituit noi măsuri de prevenire a fraudelor la examenul de maturitate (pagina 11).  

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite