Şcoala în lume: Inflaţie de note mari în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune universităţi ale lumii, potrivit clasamentelor internaţionale, au tot mai puţini elevi de valoare din care pot face selecţii. Motivul ar fi apariţia unei adevărate „inflaţii" a notelor mari, arată un studiu realizat de Coaliţia Şcolilor Internaţionale.

Mai mult de jumătate din universităţi susţin că au descoperit note maxime crescute artificial în ultimii ani. Consilierii de admitere ai instituţiilor aparţinând Grupului Russell, o organizaţie din care fac parte şcolile superioare de elită din Marea Britanie, inclusiv Oxford şi Cambridge, susţin că examenele nu mai reprezintă un indicator relevant pentru abilităţile studenţilor.

Ca urmare, multe dintre cele 20 de universităţi ale grupului au introdus deja teste care să le ajute să recruteze cei mai valoroşi tineri. Cercetarea a cuprins chestionarea a 40 de consilieri britanici de admitere şi a 20 de consilieri de la universităţile americane.

Pe scurt

Pedepse pentru elevii britanici. Profesorii britanici primesc permisiunea ca, din anul şcolar următor, să-i pedepsească pe elevi fără să-i anunţe cu 24 de ore înainte pe părinţii acestora. Nick Gibb, secretar de stat pentru Educaţie în Guvernul britanic, a anunţat că le va da profesorilor posibilitatea să-i caute pe elevi de telefoane mobile, de materiale pornografice, de artificii sau ţigări şi să le confişte în cazul în care le găsesc. Dascălii britanici vor avea libertatea să asigure cum consideră de cuviinţă un mediu sigur pentru procesul de învăţământ.

Mai mulţi profesori de ştiinţe. Un raport al Societăţii Regale arată că numărul profesorilor britanici de ştiinţe din şcolile primare ar trebui triplat. Dascălii sunt un factor determinant pentru calitatea educaţiei elevilor, se arată în cercetare. Studiul relevă că aproape 6.000 de profesori de ştiinţe şi 3.900 de profesori de matematică predau pentru mai mult de 17.000 de şcoli primare în Anglia. Cercetarea recomandă ca în fiecare şcoală cu clase I-IV să existe măcar câte un specialist în ştiinţe, care să le dea elevilor de până la 11 ani teste specifice.

MASTER la SARAJEVO

Studii despre democraţie. Studenţii interesaţi de drepturile omului şi democraţie pot aplica pentru una dintre bursele oferite de Centrul de Studii Postuniversitare din cadrul Universităţii Sarajevo. Cursurile se vor axa pe situaţia din Europa de Sud-Est. Candidaţii trebuie să aplice până cel mai târziu la 1 septembrie. Mai multe detalii despre bursă se pot afla de la adresele de email: nejra@cps.edu.ba, melina@cps.edu.ba or gorana@cps.edu.ba. De asemenea, cei interesaţi pot accesa site-ul http://www.cps.edu.ba.

ŞCOALĂ DE VARĂ ELVEŢIA

Studii despre film. Facultatea de Ştiinţele Comunicării de la Universitatea din Elveţia şi Festivalul Internaţional de Film de la Locarno organizează o şcoală de vară pentru studenţii interesaţi de film, în perioada 2-6 august. Tema pentru această vară este explorarea filmului hibrid dintre documentar şi filmul modern. La şcoală sunt invitaţi profesorii Raffaele De Berti de la Universitatea din Milano şi Jenaro Talens de la Universitatea din Geneva.

BURSE GERMANIA

Studii politice. Tinerii specializaţi în educaţie civică şi politică pot aplica pentru una dintre cele 16 burse oferite de Fundaţia „Robert Bosch". Românii pot concura alături de alţi tineri din Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. Fondurile se acordă pentru două tipuri de burse: de 4-6 luni sau de 8-10 săptămâni. Detalii despre burse se pot obţine de la educatiepolitica2010@googlemail.com.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite