Regatul Unit: rezultate modeste la teste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime din elevii britanici prezinti, încă, dificultăţi la scris, citit şi calcul matematic, la terminarea şcolii primare. Pentru a creşte rezultatele la testele naţionale,guvernul britanic îi sfătuieşte pe părinţi să pună în bagajul de vacanţă al copiilor şi câte o cărticică.

Ultima testare SAT (prin care sunt verificate abilităţile elevilor britanici de 7, 11 şi 14 ani la scris, citit şi capacitatea de a face calcule matematice) arată o creştere uşoară faţă de rezultatele de anul trecut, dar sub aşteptări: 33% din copiii care ies din şcoala primară încă nu şi-au consolidat abilităţile de bază. „Unul din trei copii încă se luptă să stăpânească scrisul, cititul şi efectuarea calculelor matematice.

Numărul celor care ştiu să scrie şi să citească peste nivelul aşteptat a scăzut", a declarat ministrul Educaţiei, Nick Gibbs, citat de cotidianul „The Guardian". Ca de obicei, fetele s-au descurcat mai bine decât băieţii la scris şi la citit, mai puţin la matematică. Rezultatele la testarea naţională sunt în linie cu evaluările făcute de profesori de-a lungul anului. „Vrem cu orice preţ să ridicăm nivelul la citire", a mai spus ministrul. „Întotdeauna vor fi copii care citesc cu dificultate, însă trebuie să facem ceva pentru acel băiat din zece care la vârsta de 11 ani citeşte ca unul de 7 ani." Gibbs consideră că este esenţial ca elevii să citească de plăcere. „Toţi copiii de şcoală primară ar trebui să aibă cărţi acasă şi să le citească şi în vacanţă. Cu cât un copil citeşte mai bine, cu atât rezultatele lui se vor îmbunătăţi la toate materiile", a mai spus ministrul.

NOTE MAI BUNE ÎN SUA

Şi în unele state din SUA ultima testare indică o creştere a nivelului elevilor la citire şi la matematică. Peste 360.000 de elevi din statul Maryland au fost testaţi săptămâna trecută, de la clasa a III-a până la clasa a VIII-a. La matematică, o materie la care elevii au obţinut note mici timp de mulţi ani, rezultatele s-au îmbunătăţit. Rata notelor de trecere obţinute de elevii de clasa a VII-a a crescut cu o jumătate de procent, până la 60%.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite