Elevii britanici vor învăţa latina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii britanici de la clasele primare vor lua lecţii de limba latină, potrivit unui document intitulat "Latină pentru învăţarea limbilor străine", realizat de doi profesori de la Universitatea Oxford.

Christopher Pelling şi Llewelyn Morgan argumentează că latina îi va ajuta pe copii să scrie şi să vorbească mai bine în limba engleză, să se descurce mai bine la matematică şi să înveţe mai uşor alte limbi străine.

Oricum, din anul şcolar următor, copiii englezi vor învăţa o limbă străină de la vârsta de 7 ani. Potrivit cercetării, Guvernul va avea ultimul cuvânt în luarea unei decizii în privinţa limbii latine. Întrebat de ziariştii de la cotidianul "The Independent", purtătorul de cuvânt de la Departamentul de Educaţie a declarat că nu există vreun motiv ca ministrul să se opună predării latinii încă de la clasele mici, dar decizia latinii va rămâne la latitudinea fiecărei şcoli.

Pe scurt

Lecţii TV cu Jamie Oliver. Cunoscutul prezentator de televiziune Jamie Oliver plănuieşte să facă un show de televiziune prin care să-i înveţe pe elevi cum să se hrănească corect. Până acum, Oliver a predat lecţii de gastronomie în şcoli şi a sfătuit guvernele cum să treacă peste criza obezităţii.

Studenţii de culoare absolvă mai greu licenţa. Studenţii de culoare născuţi în Marea Britanie absolvă de trei ori mai puţin decât colegii lor albi, arată o cercetare făcută în perioada 2002-2006. Astfel, 3,5 % din studenţii de culoare care intră la facultate o şi termină, în comparaţie cu 11% cât este procentul în cazul albilor.

Stanford va avea ghid de exploatare a minereurilor. Universitatea Stanford va fi prima instituţie din lume care va avea un ghid pentru „conflictele pe minerale". Săptămâna trecută un comitet de la Stanford a adoptat o rezoluţie prin care companiile vor fi ajutate în eforturile lor de a exploata mineralele. În rezoluţie se aminteşte de Republica Congo, unde grupuri armate au obligat sătenii să exploateze minereurile de wolfram şi cele pe bază de staniu.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite