Coreea de Sud schimbă manualele cu tablete PC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei, Ştiinţei şi Tehnologiei din Corea de Sud a anunţat un plan pentru migrarea de la manualele şcolare clasice, pe suport de hârtie, la manuale în format electronic.

Ministerul a alocat proiectului suma de aproximativ două miliarde de dolari, iar tranziţia urmează să se finalizeze în 2015, când se estimează că toţi elevii din învăţământul primar vor beneficia de noile manuale, precum şi de dispozitive hardware corespunzătoare, tablet PC-uri sau telefoane smart.

Elevi în reţele Wifi

În următorii ani autorităţile trebuie să se asigure că toate materialele didactice vor fi digitalizate. Toţi elevii sud coreeni vor primi gratuit tabletele digitale, iar manualele vor fi disponibile pentru descărcare de pe serverele ministerului, prin intermediul reţelelor WiFi locale. „Va fi destul de costisitor să transformăm manualele în cărţi electronice şi va trebui ca fiecare elev să aibă propria tabletă", a spus Kwan Chan Mi, cercetător în cadrul Şcolii Elementare Guil. „Vor mai fi costuri şi pentru alte resurse, pentru că ne aşteptăm să avem materiale didactice mai consistente decât cele clasice, acum că sunt electronice", adaugă el.

Industria naţională, încurajată

Jurnaliştii de la portalul Technology Review (www.technologyreview.com)  susţin că autorităţile ar putea opta pentru compania de electronice Samsung, pentru achiziţia tabletelor pentru toţi elevii. Cererea masivă ar putea să aducă companiei o dezvoltare considerabilă, mai ales după eşecul în vânzări cu tableta Galaxy Tab. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite