Jurnalismul european, temă de dezbatere pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorii jurnalişti au discutat, joi după-amiază, cu reprezentantul primului birou editorial românesc de la Bruxelles în cadrul unei întâlniri din seria „Serile FJSC“.

Zeci de studenţi de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării au fost curioşi să afle mai multe informaţii despre ce înseamnă jurnalismul european, aşa că şi-au rupt din timpul liber şi au participat la una dintre „Serile FJSC". Tinerii au discutat despre cum se văd Europa şi România europeană din primul birou editorial românesc deschis la Bruxelles cu Ovidiu Nahoi, redactorul-şef al Adevărul Europa.

Curiozitatea studenţilor a declanşat o întreagă dezbatere despre ce înseamnă primul birou editorial românesc de la Bruxelles, despre care sunt regulile şi provocările jurnalismului european, dar şi despre produsele unui trust media şi despre deschiderea cititorilor români spre ştirile din Europa.

Răspunsuri pe placul tinerilor

Evenimentul, care  a avut loc într-una dintre sălile Facultăţii de Jurnalism, a durat mai bine de o oră. Studenţii au profitat de prezenţa unui om cu experienţă vastă în presă şi au savurat fiecare răspuns primit. „Am vrut să aflu şi eu ce înseamnă un altfel de jurnalism, ce înseamnă să fii jurnalist european, pentru că în România lumea spune că jurnalismul se duce pe apa sâmbetei. Am vrut să aflu de la un om experimentat dacă e chiar aşa. Acum sunt puţin mai optimistă", a spus Maria Timiş, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite