Universităţile străine caută tineri români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii s-au prezentat în număr mare la World MBA Tour
Tinerii s-au prezentat în număr mare la World MBA Tour

50 de instituţii de învăţământ superior de renume din Occident și-au prezentat ofertele în România. Elevii şi studenţii din Cluj interesaţi de studii în străinătate pot participa astăzi la RIUF, Târgul Internaţional de Universităţi.

Instituţiile de învăţământ superior din întreaga lume au început vânătoarea de studenţi români. Sute de studenţi şi profesionişti s-au înghesuit la cele două târguri din Capitală care au avut loc săptămâna trecută: cel de masterate de bussines, organizat de World MBA Tour, şi cel de universităţi, organizat de Educativa.

La târgul de MBA-uri au venit universităţi renumite precum Rochester şi Thunderbird din Statele Unite ale Americii, ori Skolkovo din Moscova.

Chiar dacă costul unui MBA ajunge şi la 86.000 de euro, multe dintre universităţi oferă burse de studiu pentru care candidaţii se pot înscrie online: EMLYON Bussiness School din Franţa - burse în valoare de 15.000 de euro, IE Bussiness School din Spania - 45.000 euro, Melbourne Bussiness School din Australia - 30.000 euro sau Vlerick MBA cu sedii în Europa, China şi Rusia care oferă burse de 425.000 de euro.

Ruşii, interesaţi de  profesionişti

„În acest an, interesul pentru studiile de afaceri a crescut faţă de anul trecut, pentru că tinerii din România au început să fie atraşi de oferte, iar universităţile de renume răspund cu oferte speciale pentru România, pentru  că ştiu că aici găsesc candidaţi  cu experienţă şi spirit antreprenorial.

Tinerii pot să aplice şi online pentru programele de studii pe site-ul www.topmba.com, unde găsesc toate detaliile despre oferte", a spus Zoya Zaitseva, organizatorul târgului de masterate. Unul dintre cele mai noi programe de masterat de afaceri a fost adus la Bucureşti de Şcoala de Management Skolkovo din Moscova.

Şcoala este cunoscută şi pentru că preşedintele Consiliului său de conducere este chiar preşedintele Rusiei, Dimitri Medvedev, un patronaj care demonstrează interesul Rusiei în a atrage studenţi străini. Instituţia a venit să recruteze specialişti români pe care să-i pregătească într-un program masteral de 16 luni, în timpul căruia studenţii vor face proiecte în companii din Rusia, China, India şi Statele Unite.

Admiterea continuă până în primăvară

Alexandru Ghiţă, organizatorul român al RIUF, susţine că studenţii pot aplica până la primăvară. "Numai că mulţi tineri din toată lumea au început să-şi trimită actele de-acum, ceea ce înseamnă că universităţile vor avea de unde să-şi aleagă candidaţii", a spus Alexandru Ghiţă.

Printre universităţile interesate de români sunt Hawaii şi Towson - din Statele Unite, trei universităţi din Suedia: Malmo, Linkoping şi Institutul de Tehnologie, Şcoala de Afaceri ESSEC din Franţa, Universitatea din Liege (Belgia), John Cabot - filiala din Italia a celebrei universităţi americane, Universitatea Europeană din Cipru.

Cei care nu au reuşit să ajungă la întâlnirile cu reprezentanţii universităţilor veniţi la Bucureşti, le pot găsi ofertele la www.riuf.ro şi pot cere consultanţă gratuită de la consilieri. La sfârşitul săptămânii viitoare are loc un alt târg important:  World Education Fair, la Hotelul Hilton din Capitală. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite