Româncele refac peisajul unui castel franţuzesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei studente din București au câştigat un proiect privind reamenajarea grădinii unui castel de pe Valea Loirei din Franţa. Iulia Dobrovie, Livia Dumitru şi Alina Vladu sunt studente la Ştiinţe Agronomice în Bucureşti şi au impresionat juriul cu proiectul „Ferestre în timp“.

Cele trei studente în anul IV au câştigat la egalitate premiul I în valoare de 3.000 de euro, alături de o echipă din Rusia. Competiţia internaţională „Grădini franţuzeşti" a fost demarată de omul de afaceri Angela Crăciun, care deţine un castel pe Valea Loirei, în Franţa, şi care a dorit să le dea ocazia studenţilor din mai multe ţări să reamenajeze grădinile Castelului Huardière.

Studenţii câştigători vor avea ocazia să şi coordoneze echipa care va amenaja grădina castelului, alături de ceilalţi tineri care au ajuns în finala concursului.

„Fetele şi-au propus să transforme Huardière într-un loc de „pelerinaj", într-un loc în care este materializată istoria peisajului cultural francez din Evul Mediu până în contemporaneitate. Grădina castelului este armonios integrată în noua compoziţie ca şi pădurea, sit protejat de Natura 2000", povesteşte coordonatorul celor trei studente, profesoara Violeta Răducan.

Pentru a putea realiza proiectul grădinii de pe domeniul castelului, Iulia, Livia şi Alina s-au documentat despre tipurile de plante care se pot sădi în funcţie de caracteristicile solului, respectând cultura grădinilor franţuzeşti.

"Am căutat şi studiat date privitoare la Pădurea Orleans, la biodiversitatea sa, la floră şi faună, precum şi la tipologia solului. Pădurea de pe domeniul Castelului Huardière este un sit Natura 2000, de aceea, pentru habitatul animalelor, păsărilor şi insectelor, extinderea pădurii este vitală", au arătat studentele.

Spaţii de relaxare

De asemenea, tinerele s-au gândit şi la amenjarea unor spaţii pentru organizarea de festivaluri de film, muzică sau teatru, ceremonii şi spectacole.

Am decis că este foarte important să înconjurăm tot domeniul cu speciile prezente în această pădure. Am adăugat doar câteva plante neinvadante, pentru a marca şi valoriza un anume spaţiu, pentru a crea atmosferă şi intimidate", au adăugat studentele.

La concursul „Grădini franţuzeşti" au participat studenţi de la facultăţi de arhitectură, peisagistică, design, minerit, geografie şi mediu din România, Franţa, Germania, Bulgaria, Olanda, Ungaria, SUA şi Canada.

"Pădurea de pe Domeniul Castelului Huardière este un sit Natura 2000, de aceea, pentru habitatul animalelor şi păsărilor, extinderea pădurii este vitală."
 Iulia Dobrovie
studentă

image
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite