Interviu ca-n SUA la Politehnica Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii la Universitatea Politehnica vor trebui să-i convingă pe reprezentanţii facultăţilor că sunt potriviţi pentru profesia de inginer.

Anul acesta, Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) organizează concursul de admitere în anul I în perioada 23-24 iulie. La opt facultăţi, candidaţii vor susţine două probe scrise, iar la celelalte şapte, vor fi admişi pe baza rezultatelor la Bacalaureat şi a unui interviu.

Potrivit rectorului universităţii, Mihnea Costoiu, interviul pentru admitere este, în principiu, unul de cultură generală: „Va fi mai mult un interviu similar admiterii în universităţile americane, unde se întâmplă cam acelaşi lucru, în sensul în care contează foarte mult media cu care vin din liceu. Deci contează foarte mult media de absolvire a Bacalaureatului, şi ulterior un interviu, astfel încât să putem să vedem care sunt intenţiile candidatului".

La interviu, candidaţii trebuie să spună de ce au ales facultatea respectivă, ce cred că vor face după absolvire, cum văd succesul în carieră şi în viaţă, dacă au un model şi chiar să-şi descrie compatibilitatea cu profesia de inginer. Comisia de evaluare va ţine cont şi de rezultatele obţinute la concursuri şi olimpiade.

Candidaţii pot fi admişi prin interviu la următoarele facultăţi: Inginerie Electrică, Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, Ingineria Sistemelor Biotehnice, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Inginerie Medicală, Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor.

Test grilă vor da candidaţii care se înscriu la facultăţile Energetică, Automatică şi Calculatoare, Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Inginerie Mecanică şi Mecatronică, Transporturi, Inginerie Aerospaţială, Inginerie în Limbi Străine şi Ştiinţe Aplicate.

Facultatea în limba engleză

Candidaţii care doresc să se înscrie la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine au nevoie un certificat de competenţă lingvistică, eliberat de instituţii abilitate sau de Departamentul de Limbi Moderne din UPB, în urma unui test care va fi susţinut în 20 iulie. Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei organizează cursuri şi în limba engleză, la toate programele de studiu, în condiţii ce vor fi stabilite la începutul anului universitar.

16-21  iulie este perioada în care candidaţii se pot înscrie pentru admitere

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite