Şcoală de plăcere în vacanţa de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Şcoala de vară din Braşov se pot înscrie copii cu vârste între 7 şi 12 ani dornici să înveţe prin joc de la gătit până la fotografiat. Cursurile acestei altfel de şcoli înseamnă excursii, drumeţii, sport, cursuri de meşteşuguri tradiţionale sau, pur şi simplu, joacă.

Începând cu1 iulie şi până la sfârşitul lui august, orice copil care vrea să se joace cu rost, în perioada vacanţei, se poate înscrie la Şcoala de vară. Condiţia este să aibă între 7 şi 12 ani şi să vrea să se distreze împreună cu alţi copii.

Activităţile se desfăşoară zilnic, între orele 10.00 şi 13.00, la Liceul „Andrei Mureşanu", la Şcoala Generală Nr. 5 şi Şcoala Generală Nr. 6. „Copiii au la dispoziţie cabinet multimedia, jucăriotecă, sală de sport, iar profesoarele vor organiza jocuri, concursuri, experimente, îi vor duce la spectacole, îi vor învăţa să gătească şi să confecţioneze podoabe şi jucării", explică Letiţia Neamţu, directoarea Şcolii Generale Nr. 6.

Activităţi diverse

Iniţiativa înfiinţării Şcolii de vară aparţine Asociaţiei pentru Performanţă şi Inovare în Educaţie (APIE), care şi-a ales ca parteneri cele mai bune şcoli din Braşov. APIE îi va scoate pe copii la plimbare în oraş, pentru a vizita muzee şi pentru a vedea unde lucrează oamenii mari. Elevii urmează să afle şi cum se tipăresc ziarele, cum se fabrică iaurtul, hainele, mobila, dar şi ce fac pompierii când nu intervin la incendii.

În plus, la Şcoala de vară vor fi invitaţi medici, care să le explice micuţilor cum se iau pulsul şi tensiunea, actori, care le vor demonstra cum poţi plânge la comandă, şi fotografi profesionişti, ca să-i înveţe să facă fotografii reuşite.

În timpul excursiilor, copiii vor folosi harta şi busola, vor culege plante medicinale şi vor colecţiona roci. „Copiii şi părinţii sunt foarte pretenţioşi, dar am toată încrederea că elevii îşi vor aminti cu plăcere experienţele trăite la Şcoala de vară. Era nevoie de aşa ceva şi mă bucur că suntem primii care putem să le oferim copiilor o vacanţă pe cât de plăcută, pe atât de folositoare", a spus Delia Minea, directoarea Şcolii Generale nr. 5 Braşov.

Toate activităţile de la Şcoala de vară se fac împreună cu cadre didactice din cele trei şcoli partenere.

Cât costă şcoala de vară?

Părinţii care vor să-şi lase copiii, timp de o lună, la şcoala de vară (22 de zile lucrătoare) vor scoate din buzunar 300 de lei. 12 zile de distracţie supravegheată costă 200 de lei, dar dacă vă trimiteţi odrasla doar ocazional, tariful este de 20 de lei pe zi. Preţul creşte la 35 de lei pe zi, în cazul în care activităţile din ziua respectivă se desfăşoară în afara şcolii. Programul complet şi formularul de înscriere se găsesc pe www.apie.ro.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite