Îmbină literele cu formulele de matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Izabela este îndrăgostită de literatură
Izabela este îndrăgostită de literatură

Izabela Grigorescu (13 ani) învaţă la Şcoala generală nr. 15 „Adrian Păunescu“ din Piteşti și este un elev-model, cu 10 pe linie. Din clasa I a luat, an de an, coroniţă şi este olimpică la limba română, la matematică, la fizică şi la tehnologie.

Limba română este una dintre pasiunile ei. La fel şi matematica. Este o elevă foarte bună şi la fizică şi a impresionat la fel de mult şi la tehnologie, discipline la ale căror olimpiade şi-a reprezentat şcoala cu succes.

Lista materiilor sale preferate ar putea continua pentru că Izabela încheie fiecare an şcolar cu media 10 la toate disciplinele de studiu. Este pasionată de natură şi îşi exprimă gândurile în proză.

„Îmi place să observ atent tot ceea ce mă înconjoară.Am avut şansa să locuiesc lângă pădure şi să pot admira, în voie, copacii şi frunzele, să pot asculta şuieratul vântului printre ramuri, să văd mişcarea ierbii, să descopăr micile vieţuitoare care aleargă încolo şi încoace. Toate acestea ajung pe hârtie şi sunt păstrate acolo, undeva, într-un sertar", spune Izabela.

În plus, se numără printre cei mai buni 90 de elevi din ţară la capitolul creativitate. S-a calificat împreună cu Teodor, un alt elev isteţ din Piteşti, la faza naţională a concursului „±Poezie", o competiţie atipică la care merg elevii care au rezultate excepţionale şi matematică, şi la limba română, dar care, totodată, dau dovadă de multă imaginaţie. 

„Poezie a fost ceva amestecat, română - matematică.  Primele subiecte au fost din ambele materii, iar cel final care, de fapt, a contat cel mai mult, a fost unul combinat: o compunere în care să inserăm termeni din matematică. Textul trebuia să aibă logică nu doar să fie o înşiruire de noţiuni. Am scris o povestioară despre o furnicuţă veselă a cărei fericire era direct proporţională cu vârsta şi un greieraş trist în cazul căruia fericirea era invers proporţională cu vârsta", explică eleva.

Premiată pentru performanţă

A impresionat cu ideea sa originală şi s-a întors acasă cu premiul II. Pentru toate rezultatele bune obţinute la olimpiadele şi concursurile şcoalare la care a participat, Izabela a fost selectată, în vară, să facă parte din grupul de elevi eminenţi  care a reprezentat Piteştiul în schimbul cultural cu oraşul înfrăţit Kragujevac:

„Am mers la muzee, ne-am relaxat într‑o staţiune cu ape termale şi am vizitat Belgradul, un oraş care mi-a plăcut foarte mult pentru oamenii săi primitori şi civilizaţi, pentru curăţenia şi oaza de cultură de care am rămas impresionaţi", spune Izabela.  

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite